Susret Cavusoglu, Lavrova i Kulebe: Potez ministra Turske pokazao na čijoj je strani

3
Radiosarajevo.ba
Susret Cavusoglu, Lavrova i Kulebe: Potez ministra Turske pokazao na čijoj je strani
Foto: Twitter / @bilgisupercom / Lavrov, Cavusoglu i Kuleba

Ministar vanjskih poslova Turkiye Mevlut Cavusoglu dočekao je danas u Antaliji Sergeja Lavrova, ruskog ministra vanjskih poslova i Dimitra Kulebu, ministra vanjskih poslova Ukrajine. 

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov i šef ukrajinske diplomatije Kuleba sinoć su doputovali u Antaliju.

Lavrov, Kuleba i njihov turski kolega Cavusoglu održali su danas sastanak. Susret diplomata pokazao je i kakav je zapravo njihov odnos. Na snimkama koje su objavljene na Twitteru vidi se kako je Cavusoglu sa osmijehom dočekao Kulebu, zagrilili su se i rukovali prijateljski. 

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

Dok s druge strane, Cavusoglu se na priličnoj udaljenosti formalno rukovao sa Lavrovom, bez dužeg zaustavljanja. Lavrov nije pokazao zainteresovanost za dužu komunikaciju sa ministrom Turske. Nakon kratkog rukovanja zajedno su se uputili u salu za sastanak.

Kako javljaju mediji navodno se ministri Rusije i Ukrajine danas nisu međusobno rukovali, za sada taj snimak nije objavljen. 

Ruski i ukrajinski ministar vanjskih poslova danas su se u Turskoj sastali po prvi put otkad je Rusija napala Ukrajinu, a Ankara se nada da će sastanak predstavljati tačku preokreta u sukobu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije