Surovi narkobos ima neobične zahtjeve: Dva sata teretane i šest boca vode

Radiosarajevo.ba
Surovi narkobos ima neobične zahtjeve: Dva sata teretane i šest boca vode
Foto: EPA-EFE / Hapšenje El Chapa u Meksiku

Dvije i pol godine je meksički narkobos Joaquín El Chapo Guzmán živio u samici, bez gotovo ikakvog kontakta s vanjskim svijetom.

Sada Guzman navodno pokazuje simptome "mentalnog umora, nedostatka sna, svakodnevne glavobolje i bolova u uhu", a njegova odbrana je ranije ovog mjeseca imala nekoliko zahtjeva za američkog okružnog sudiju Briana Cogana.

Rat kartela: Nakon pada El Chapa bijesne obračuni, a borba se vodi do istrebljenja

Tražili su dva sata vježbanja na otvorenom svake sedmice, uobičajen pristup trgovini, dozvolu za kupovinu šest boca vode sedmično i čepiće za uši, piše Washington Post.

El Chapo - undefined

Foto: EPA-EFE: El Chapo

"Ovo lišavanje sunčeve svjetlosti i svježeg zraka tokom 27-mjesečnog razdoblja uzrokuje psihološke ožiljke", navodi se u pismu odbrane, koja uslove u kojima El Chapo živi naziva "okrutnom i neobičnom kaznom" i upozorava na kršenje Osmog amandmana.

U februaru su savezni tužitelji osigurali presudu protiv šefa kartela Sinaloa za vođenje "kompanije za trgovinu drogom."

Tokom tromjesečnog suđenja, svjedoci, uključujući i njegova bivšeg tjelohranitelja, svjedočili su o užasnim ubistvima koje je Guzmán naredio i izvršio.

Navodno je jednom prilikom navodno pucao u pripadnika suparničkog kartela i živog ga pokopao.

Šezdesetjednogodišnji Guzmán suočava se s višestrukom kaznom doživotnog zatvora, a savezni sud bi mu trebao presuditi 25. juna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije