Supruga Navalnog održala veliki govor: 'Znam zbog čega je Putin ubio mog muža, uskoro ćemo otkriti'

2
Radiosarajevo.ba
Supruga Navalnog održala veliki govor: 'Znam zbog čega je Putin ubio mog muža, uskoro ćemo otkriti'
Foto: X.com / Julija Navaljna

Ruska opoziciona aktivistkinja Julija Navaljna optužila je u ponedeljak, 19. februara, ruskog predsjednika Vladimira Putina za ubistvo njenog supruga, ruskog političara Alekseja Navaljnog, dodavši da će nastaviti posao svog supruga i da želi da izgradi slobodnu Rusiju.

"Želim da živim u slobodnoj Rusiji, želim da izgradim slobodnu Rusiju", rekla je Navaljna u video-obraćanju objavljenom na YouTubeu.

Ona je navela da će raditi u korist građana Rusije kako bi se izborili sa Kremljom i stvorili "novu Rusiju".

Novi detalji akcije na Ilidži: Otkrivamo imena petero uhapšenih

Novi detalji akcije na Ilidži: Otkrivamo imena petero uhapšenih

"Ubivši Alekseja, Putin je ubio pola mene - pola srca i pola duša. Ali još uvijek imam drugu polovinu koja mi govori da nemam pravo da odustanem", rekla je Navaljna.

Dodala je da će uskoro obavijestiti javnost o tome zbog čega je "Putin ubio Alekseja prije tri dana".

"Ko je tačno i kako počinio ovaj zločin, svakako ćemo saznati. Objavit ćemo njihova imena i pokazat ćemo njihova lica", poručila je Navaljna.

Podsjetimo, ruski opozicionar Aleksej Navaljni preminuo je u petak, 16. februara, saopštila je Federalna kazneno-popravna služba Rusije za Jamalo-Nenecki okrug, dodavši da se Navaljni osjećao loše poslije jutarnje šetnje i da je izgubio svijest, nakon čega je neuspješno reanimiran.

Navaljni je služio kaznu zatvora od 30 godina zbog, kako se navodi u presudi, osnivanja i finansiranja ektremističke organizacije i njenih aktivnosti, a bio je poznat kao oštar kritičar Kremlja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije