Supruga Navalnog održala veliki govor: 'Znam zbog čega je Putin ubio mog muža, uskoro ćemo otkriti'

2
Radiosarajevo.ba
Supruga Navalnog održala veliki govor: 'Znam zbog čega je Putin ubio mog muža, uskoro ćemo otkriti'
Foto: X.com / Julija Navaljna

Ruska opoziciona aktivistkinja Julija Navaljna optužila je u ponedeljak, 19. februara, ruskog predsjednika Vladimira Putina za ubistvo njenog supruga, ruskog političara Alekseja Navaljnog, dodavši da će nastaviti posao svog supruga i da želi da izgradi slobodnu Rusiju.

"Želim da živim u slobodnoj Rusiji, želim da izgradim slobodnu Rusiju", rekla je Navaljna u video-obraćanju objavljenom na YouTubeu.

Ona je navela da će raditi u korist građana Rusije kako bi se izborili sa Kremljom i stvorili "novu Rusiju".

Svi amandmani na Izborni zakon BiH koje je nametnuo Schmidt stupili na snagu

Svi amandmani na Izborni zakon BiH koje je nametnuo Schmidt stupili na snagu

"Ubivši Alekseja, Putin je ubio pola mene - pola srca i pola duša. Ali još uvijek imam drugu polovinu koja mi govori da nemam pravo da odustanem", rekla je Navaljna.

Dodala je da će uskoro obavijestiti javnost o tome zbog čega je "Putin ubio Alekseja prije tri dana".

"Ko je tačno i kako počinio ovaj zločin, svakako ćemo saznati. Objavit ćemo njihova imena i pokazat ćemo njihova lica", poručila je Navaljna.

Podsjetimo, ruski opozicionar Aleksej Navaljni preminuo je u petak, 16. februara, saopštila je Federalna kazneno-popravna služba Rusije za Jamalo-Nenecki okrug, dodavši da se Navaljni osjećao loše poslije jutarnje šetnje i da je izgubio svijest, nakon čega je neuspješno reanimiran.

Navaljni je služio kaznu zatvora od 30 godina zbog, kako se navodi u presudi, osnivanja i finansiranja ektremističke organizacije i njenih aktivnosti, a bio je poznat kao oštar kritičar Kremlja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije