Sukobili se bivši premijer i bivši ministar, razdvajala ih policija

0
Radiosarajevo.ba
Sukobili se bivši premijer i bivši ministar, razdvajala ih policija
Foto: Printscreen / Sukob bivšeg premijera i bivšeg ministra

Bivši slovački premijer Igor Matovič i bivši ministar unutarnjih poslova Robert Kalinak u srijedu (13. septembra) su se skoro potukli nakon što je Matovič upao na događaj koji je organizirala stranka SMER-SSD u sklopu svoje kampanje u Bratislavi.

Policija je spriječila daljnju eskalaciju sukoba nakon što su se bivši premijer i ministar posvađali, a poletjele su i šake.

Sve se dogodilo ispred zgrade vlade gdje je bivši premijer Igor Matovič, iz stranke Olano, prekinuo konferenciju za medije Roberta Kalinika. Trzavice između dviju stranaka traju već godinama.

Teška nesreća u BiH: Povrijeđeno sedam osoba

Teška nesreća u BiH: Povrijeđeno sedam osoba

Matovič je 2021. morao napustiti premijersku poziciju zbog neslaganja u vodećoj koaliciji. Vlast je tada preuzela Kalinakova stranka čija se koalicija također raspala te su raspisani novi izbori.

Bivši premijer Kalinika vidi kao glavnog protivnika i optužuje ga za korupciju, javlja The Star.

Matovič je na konferenciju stigao u automobilu na kojem je bio ispisan slogan "nećemo vas predati mafiji". Na megafon je vikao i optuživao Kalinika za lošu politiku imigracije za vrijeme njegova ministarskog mandata.

Kalinak je potom prišao automobilu, oko kojeg se skupilo više ljudi, i pokucao Matoviču na prozor, a potom i otvorio vrata. Pokušao mu je oteti megafon, a Kalinik ga je pokušavao odgurnuti. Situacija je eskalirala i drugi član Kalinakove stranke udario je Matoviča šakom u glavu. Potom je intervenirala policija i spriječila daljnji sukob te otvorila istragu o incidentu, javila je slovačka agencija TASR.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije