Sudar školskog autobusa i kamiona u Australiji: Šestero djece teško povrijeđeno

0
AA
Sudar školskog autobusa i kamiona u Australiji: Šestero djece teško povrijeđeno
Foto: Printscreen / YouTube / Sudar školskog autobusa i kamiona

Šestero djece je teško povrijeđeno u utorak 16. maja, kada je kamion udario u školski autobus na periferiji Melbournea na jugoistoku Australije, saopštili su zvaničnici.

Autobus, u kojem je bilo čak 45 djece, prevrnuo se nakon što ga je kamion udario u stražnji dio na raskrsnici u Eynesburyju, saopštila je policija.

Jedna odrasla osoba i 21 dijete prebačeni su u bolnicu, uključujući šestoro sa "teškim traumatskim povredama", navodi se u saopštenju Hitne pomoći. Stanje ostalih 16 opisano je kao stabilno.

Troje tinejdžera se vozalo jednim romobilom po ulicama Sarajeva

Troje tinejdžera se vozalo jednim romobilom po ulicama Sarajeva

Još šestero djece ostalo je zarobljeno u uništenom autobusu, saopštila je vatrogasna služba. Ekipe hitne pomoći ušle su u autobus kroz krovni prozor.

Vozač autobusa je zadobio lakše povrede. Policijski istražitelji su ispitivali vozača kamiona koji je oštećen s prednje strane. Vozač kamiona nije povrijeđen.

Školski autobus se vraćao u obližnju osnovnu školu Exford nakon takmičenja u atletskoj disciplini za djecu staru od osam do 11 godina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije