Britanska policija objavila uznemirujući snimak: "Zašto je opasno voziti pod utjecajem alkohola"

0
Radiosarajevo.ba
Britanska policija objavila uznemirujući snimak: "Zašto je opasno voziti pod utjecajem alkohola"
Foto: Pexels / Stroge mjere i kazne

Čini se da će pijanih vozača na cesti uvijek biti, nažalost, bez obzira na mjere ili kazne. Tako je u Velikoj Britaniji alkoholizirani vozač SUV-a, 43-godišnji Steven Selwood divljao po gradu Guildfordu nedaleko Londona, nakon čega je pregazio stariju ženu na biciklu, prešao preko nje i ostavio je da leži na cesti.

Nesretna penzionerka vozila je bicikl u momentu kada je Selwood dolazio sa sporedne ceste i udario u nju usred bijela dana. Selwood je oborio s bicikla, i nastavio voziti naprijed, zgnječivši je pod točkovima dok je ležala na cesti. Srećom, preživjela je.

Neko ga je pokušao zaustaviti, ali Selwood je otišao s mjesta događaja. Identikovali su ga svjedoci, a policija ga je uhapsila. Iako se nesreća dogodila 12. maja prošle godine, danas je policija britanskog Surreyja objavila horor snimku trenutka u kojem je Selwood udario žrtvu, a zatim vozilom prešao preko njenog tijela.

Starica je dopustila da se snimka objavi u svrhu upozorenja drugima na utjecaj vožnje u alkoholiziranom stanju. Sud u Guildfordu je vozača osudio na dvije godine i tri mjeseca zatvora. Također je izgubio i vozačku na tri godine nakon što je proglašen krivim za nanošenje teških povreda opasnom vožnjom i vožnjom s previsokom količinom alkohola u organizmu.

Žena koja je preživjela je opisala kako se više ne može baviti mnogim hobijima i da se boji prići blizu saobraćaju. U izjavi koja je pročitana na sudu, rekla je: "Moj osjećaj gubitka je dubok, moje povjerenje u moj svijet je nestalo, moj osjećaj nade je nestao. Ne prođe noć bez noćnih mora. Život mi se dosta promijenio".

Nesreća u Njemačkoj: U padu aviona dvoje poginulih

Nesreća u Njemačkoj: U padu aviona dvoje poginulih

Komandir Joe McGregor, istražitelj policije Surreya, upozorio je na opasnosti vožnje u pijanom stanju. Rekao je: "Ovu snimku je šokantno gledati, ali može poslužiti kao jasan podsjetnik na opasnosti koje predstavljaju oni koji odluče piti i voziti. Žrtva želi izraziti svoju zahvalnost građanima koji su zaustavili Selwoodovo vozilo".

"Žrtva u ovom slučaju ima doživotne fizičke i psihičke ožiljke i hrabro je rekla da želi da njen slučaj bude upozorenje svima koji misle da je prihvatljivo voziti pod utjecajem alkohola. Nije. Izlažete riziku svoj život i živote drugih", piše Daily Mail.

Pogledajte video, ali upozoravamo na uznemirujući sadržaj:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije