Studenti iz SAD-a izubijani u jezivom napadu grizlija: 'Dobro me grizao, slomio mi je ruku'

0
Radiosarajevo.ba
Studenti iz SAD-a izubijani u jezivom napadu grizlija: 'Dobro me grizao, slomio mi je ruku'
Foto: CNN / Studenti

Proteklog vikenda grizli je napao dvojicu studenata iz Wyominga u SAD-u. Kako piše CNN, životinja je napala Kendella Cummingsa i Bradyja Lowryja, kolege s koledža Northwest u Powellu.

Lowry je bio prvi kojeg je grizli napao. Dok se zajedno s Cummingsom vraćao do svog automobila, Lowry je rekao da je primijetio tragove medvjeda na tlu. Baš kad je počeo ukazivati ​​na njih svom prijatelju, čuo je dolazak grizlija.

Lowry je rekao da je imao vremena samo viknuti "Medvjed! Medvjed!" prije nego što ga je grizli uhvatio.

JUPOL Bojaton: Aktivno treniraj za bojenje

JUPOL Bojaton: Aktivno treniraj za bojenje

Pogledajte napad medvjeda na planinara u Japanu: Nevjerovatno je kako se odbranio

Pogledajte napad medvjeda na planinara u Japanu: Nevjerovatno je kako se odbranio

"Počeo me prilično dobro gristi. Uhvatio me za lijevu ruku i tresao me okolo, slomio mi je", kazao je Lowry.

Cummings je pokušao privući pozornost medvjeda vičući i bacajući stvari na njega, a kada to nije upalilo, tvrdi Lowry, skočio je, zgrabio medvjeda i strgnuo ga s Lowryja.

Onda je medvjed došao po Cummingsa. Cummings je kazao da ga je medvjed "pokopao, malo me sažvakao"

Medvjed je odlutao, a Cummings je viknuo na Lowryja. Ali prije nego što je čuo odgovor, medvjed se vratio u drugu rundu, ovaj put ugrizajući Cummingsa za glavu i obraz, navodi se u izvještaju.

Lowry je rekao da je potrčao na planinu da nazove 911, a nakon što je došao do hitne službe slučajno je pogledao dolje i ugledao dvojicu drugih kolega od kojih su se on i Cummings razdvojili tokom pješačenja.

Jedan od njih je zatekao Cummingsa kako šepa niz planinu, natopljen krvlju.

Studenti su naizmjenično nosili Cummingsa, koji je pretrpio najteže ozljede, natrag prema početku staze. Zatim su ih pokupili farmeri, a na kraju i hitne službe. Očekuje se da će se Lowry i Cummings potpuno oporaviti.

"U blizini mjesta gdje se napad dogodio, izvještaji zemljoposjednika i lovaca pokazuju da se može nalaziti šest do 10 različitih medvjeda koji se kreću između poljoprivrednih polja i niskih padina", rekao je Dan Smith, nadzornik divljih životinja u regiji Cody.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije