Struja, plin, gorivo postaju sve skuplji: Hoćemo li uskoro moći plaćati energente?

/ Komentari (4)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Evo zbog čega Evropska Unija već mnogo godina savjetuje nabavku roba proizvedenih u bliskom komšiluku

Kada kupujete robe koje je proizveo Vaš bliski susjed, onda nemate velikih troškova goriva i prevoza potrebnog za transport od mjesta proizvodnje do mjesta potrošnje. Zbog toga, dugoročno gledano takve robe nemogu mnogo poskupljivati. Recimo, već godinama vrlo razvijena i napredna proizvodnja hrane iz zona Visoko i Fojnica može dugoročno promatrano prehranjivati sve stanovnike cijelog distrikta Sarajevo bez naročitih poskupljenja.

Naravno

Pa jest, lokalni ekološki tradicionalni prehrambeni artikli poput jaja, dimljenog sira, krompira, mlijeka, jogurta, i slično, već godinama u sarajevskom distriktu imaju stabilne cijene koje nisu mnogo zavisne od cijena nafte, struje i plina.

Z

Ovaj portal stalno brise poruke kojii njima ne odgovaraju vjerovatno su placeni od nekog da to rade dno dna su

Z

Ovaj portal stalno brise poruke kojii njima ne odgovaraju vjerovatno su placeni od nekog da to rade dno dna su

/ Najnovije