Stravične turbulencije na Lufthansinom letu: Od putnice zahtijevali da pobriše snimke

0
Radiosarajevo.ba
Stravične turbulencije na Lufthansinom letu: Od putnice zahtijevali da pobriše snimke
Foto: Twitter / Lufthansa Airbus A330

Na nedavnom prekookeanskom letu Lufthanse iz Sjedinjenih Američkih Država za Njemačku, putnici su se suočili s ozbiljnim turbulencijama, a jedna od putnica tvrdi da je osoblje nakon hitnog slijetanja zatražilo od putnika da izbrišu sve dokaze o tome.

Lufthansin Airbus A330 je letio 1. marta iz Austina u Teksasu za Frankfurt. Međutim, dok je prolazio iznad Tennesseeja i bio na visini od 11,2 kilometra, avion je preusmjeren na hitno slijetanje na aerodrom u Virginiji.

Na letu je navodno bila i supruga poznatog glumca Matthewa McConaugheyja, Camila Alves, koja je, kao i brojni ostali putnici, objavila snimke burnih scena tijekom turbulencija.

Elmedin Konaković o Dodikovom mitingu: Neka ih je vidio cijeli svijet, baš onakve kakve jesu

Elmedin Konaković o Dodikovom mitingu: Neka ih je vidio cijeli svijet, baš onakve kakve jesu

Na fotografijama koje su osvanule na društvenim mrežama može se vidjeti kako je izgledala unutrašnjost aviona nakon turbulencija. Hrana, salvete, tanjuri i ostale stvari bili su razbacani po podu. Dužnosnici su rekli da je sedmero ljudi s tog leta prebačeno u lokalne bolnice nakon prizemljenja. Ipak, glasnogovornik Uprave Metropolitan Washington aerodroma, Michael Cabbage, rekao je da su povrede bile lakše prirode.

Jedna od povrijeđenih putnica, Rolanda Schmidt, u razgovoru za Insider optužila je osoblje da je pokušalo natjerati putnike da izbrišu sve fotografije i snimke incidenta. Prisjećajući se traumatičnog iskustva, rekla je da je dva puta udarila glavom - najprije o pladanj stola na sjedalu ispred sebe kada se avion prvi put počeo spuštati, a drugi put kada su se naglo uzdigli, zbog čega je izletjela iz sjedala i udarila o strop.

"Osjećala sam se kao da je avion prošao kroz središte tornada. Nije se zaustavljao. Mislila sam da padamo", rekla je Schmidt.

Posljedice turbulencija na Lufthansinom letu
Foto: Twitter : Posljedice turbulencija na Lufthansinom letu

"Svi u avionu su vrištali, bio je to jedan od onih trenutaka u kojima znate da u pet do deset minuta možete umrijeti", dodala je ova putnica.

No tragedija je izbjegnuta, a kad je avion sigurno sletio, kako tvrdi Schmidt, stjuardesa je preko razglasa rekla ljudima da izbrišu sve svoje fotografije i snimke. Kaže da je to i ponovila naglasivši da to moli zbog zaštite privatnosti drugih putnika, prenosi Index.

Kompjuterska greška dovela do otkazivanja letova kompanije Lufthansa

Kompjuterska greška dovela do otkazivanja letova kompanije Lufthansa

Schmidt je istakla i da se u javnosti umanjilo stanje njihovih povreda dodavši da je ona zadobila potres mozga, nagnječenje ruke i potencijalno slomljen kuk. Drugi putnik na istom letu za Insider je potvrdio da im je osoblje reklo da obrišu fotografije i snimke. Lufthansa se nije oglašavala o ovom slučaju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije