Stravična nesreća u Pensilvaniji: Požar zahvatio vrtić, poginulo petero djece

Srna
Stravična nesreća u Pensilvaniji: Požar zahvatio vrtić, poginulo petero djece
Youtube/Screenshot / Požar zahvatio vrtić u SAD-u, poginulo petero djece

U požaru koji je zahvatio vrtić u gradiću Iri na sjeverozapadu američke savezne države Pensilvanija poginulo je petoro djece, a povrijeđene su najmanje dvije osobe, saopštile su danas vlasti.

Zvaničnik vatrogasne službe Gaj Santone rekao je da su žrtve imale od osam mjeseci do osam godina. U požaru su povrijeđeni vlasnik obdaništa i osoba iz susjedne kuće.

Vatrogasna služba navodi da sve ukazuje na to da je požar izbio u dnevnoj sobi na prvom spratu obdaništa i da je u toku istraga o uzroku nesreće.

Obdanište u kojem je požar izbio obezbjeđivalo je cjelodnevnu brigu o djeci čiji roditelji rade i noću.

Posljednja inspekcija obdaništa obavljena je u decembru prošle godine i u izvještaju se ukazivalo da je neophodno postavili električne utičnice za djecu mlađu od pet godina koje bi trebalo da budu zatvorene kada nisu u upotrebi.

U izvještaju se pominje i "pepeo i cigarete ili njihovi ostaci" koji su zabranjeni u prostorijama u kojima borave djeca. Oba uočena problema kasnije su otklonjena.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije