Stravična nesreća u Americi: Srušio se skupocjeni borbeni avion i izazvao katastrofu

2
Radiosarajevo.ba
Stravična nesreća u Americi: Srušio se skupocjeni borbeni avion i izazvao katastrofu
Foto: Printscreen / Avionska nesreća

Vojni avion srušio se i zapalio blizu Međunarodnog aerodroma Albuquerque Sunport i vojne baze Kirtland u Novom Meksiku u utorak popodne, 28. maja, saopštili su zvaničnici aerodroma.

ABQ Sunport je rekao da se avion srušio blizu piste na južnoj strani aerodroma. Portparolka Diana Lopez rekla je da vojna baza Kirtland vodi istragu o nesreći.

Na video snimljen je izgledao da se radi o borbenom avionu, ali tačan tip aviona još nije potvrđen od strane vlasti (navjerovatnije se radi o američkom F-35).

Talijanski atletičar nije imao sretan početak na Olimpijadi: Izgubio je nešto veoma važno

Talijanski atletičar nije imao sretan početak na Olimpijadi: Izgubio je nešto veoma važno

Jedan putnik, pilot, bio je u avionu i katapultirao se.

Vatrogasne službe u Albuquerqueu primile su izvještaje o mogućem padu aviona oko 14 sati prea lokalnom vremenu. Prvi odgovor je stigao na mjesto događaja kako bi počela potraga za pilotom i započele "aktivnosti gašenja požara".

Pilot je pronađen pri svijesti i prevezen je u bolnicu s teškim povredama, rekli su vatrogasni zvaničnici.

Na mjestu događaja bila su i dva druga civila koji su pregledani, ali nijedan nije zahtijevao transport u bolnicu.

Letovi na aerodromu su ponovo počeli. Rio Bravo i University su bili zatvoreni, a vatrogasni zvaničnici su pozivali ljude da izbjegavaju područje.

"Zahvalan sam na brzoj reakciji prvih odgovora koji su stigli na mjesto događaja", rekao je gradonačelnik Albuquerquea Tim Keller. "Molimo se za pilota.", javlja Foxnews.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije