Mladići grupno silovali djevojčicu, policija pokucala na vrata i otišla

Radiosarajevo.ba
Mladići grupno silovali djevojčicu, policija pokucala na vrata i otišla
Pixabay / Ilustracija
Četvorica mladića u ranim 20-ima su grupno silovali 15-godišnjakinju na kućnom partyu, a sve se to dešavalo 2012. godine, međutim suđenje se odvija tek sada i poroti su savjetovali da "se ne vode emocijama" dok odlučuju o kazni.

Četvoricu mladića tuži se zbog navodnog silovanja tada 15-godišnje djevojčice na partyu u privatnoj kući 2012. godine, a prije konačnog donošenja presude poroti je glavni tužilac savjetovao da se ne vode "emocijama i suosjećanjem" dok odlučuju kako bi ih se trebalo kazniti, javlja BuzzFeed.

Četvorka o kojoj se radi su Christian Dickens (22), Aaron Jensen (23) i dvojica 21-godišnjaka koja su u vrijeme silovanja bila maloljetnici pa se njihova imena nisu objavila. Optuženi su da su napali 15-godišnjakinju u kući u Blue Mountains kraj Sydneya.

Djevojčica je tek 2013. silovanje prijavila policiji, no nije službeno dala iskaz do 2015., kad su sva četvorica optužena najmanje za teško seksualno zlostavljanje u društvu, no svi su rekli da nisu krivi. 

Djevojčica je ispričala da je u jednom trenutku došla policija i kucala na vrata kuće jer su ih očito pozvale komšije koji su prijavili buku, a silovanje se nastavilo jer joj je jedan od silovatelja u tim trenucima zatvorio usta da ne može zvati pomoć.

Žrtva ih je konačno uspjela odgurnuti i napustili su prostoriju.

Mladići tvrde da se ništa od toga nije dogodilo, a suđenje se nastavlja i dalje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije