Ubijen Amerikanac: Objavljen snimak tuče na Zakintosu

Radiosarajevo.ba
Ubijen Amerikanac: Objavljen snimak tuče na Zakintosu
Novi snimak tuče na Zakintosu u kojoj je ubijen američki student Bakari Henderson, i na kome se vidi da ga je više mladića za samo dvadesetak sekundi pretuklo do smrti objavljen je u grčkim medijima.

U ovom trenutku, kako Blic saznaje, pred istražnim sudijom u Grčkoj upravo je završeno je saslušanje dvojice glavnoosumnjičenih Amira Omerdžića (32) i Jorgosa Skijadopulos, izbacivača i brmena kafića u kome je započeta kobna tuča.

"Sad počinje saslušanje uhapšenih mladića iz Srbije, ali to saslušanje ide sporo zbog prevođenja", kaže za Blic Ranko Ilić, otac uhapšenog Miloša Ilića.

Sajt Proto Tema objavio je danas snimak sigurnosne kamere jednog kafića u blizini lokala u kome su prethodno sjedili Henderson i grupa srpskih mladića. Kroz izlog ovog lokala snimljen je veći dio tuče, uključujući posljednje trenutke, koji su po Hendersona završeni tragično.

Snimak koji je danas objavljen, ustvari je i prvi snimak tuče na Zakintusu.

Kako se ispostavilo, snimak koji su posljednjih dana objavljivali grčki mediji u izvještajima o ubistvu na Zakintosu, a naši mediji prenosili je u stvari arhivski snimak tuče jedne grupe mladića na Zakintosu, ali od prije nekoliko godina.

Na sada prvom snimku tuče u kojoj je ubijen Henderson vidi se trenutak kada on istrčava na ulicu, a zatim ga obara jedan mladić.

Tuča počinje u desetoj sekundi snimka, i vidi se kako Hendersona najpre obara jedan mladić, i on udara u automobil koji je parkiran na ulici.

Sekundu kasnije, oni su opkoljeni grupom mladića, koji na Amerikanca nasrću i rukama i nogama. U jednom trenutku je ponovo odgurnut, a zatim, pada. U tom momentu je najvjerovatnije i izdahnuo jer napadi na njega prestaju. Sve vrijeme u kadru je i nekoliko mladića i dvije djevojke koji pokušavaju da spriječe tuču.

Uz video snimak, grčki list je objavio, kako prenosi portal B92, i izjavu "srpskog izbacivača" sa saslušanja.

"Te večeri je bila gužva u klubu. Hostesa, koja je bila srpskog porekla imala je slobodan dan, ali je tu noć došla u klub gde se družila sa grupom Amerikancima među kojima je bio i Henderson. Pričala je sa njima, šalila se i dobro zabavljala. U klubu je u tom trenutku bilo i puno mladića iz Srbije, od kojih je jedan prišao djevojci i prijetećim tonom rekao: "Zašto se družiš sa Amerikancima".

Amerikanac je onda uzeo flašu i udario Srbina u glavu. Tada je sve počelo. Djevojka je počela da ih razdvaja, a Amerikanac je slučajno udario djevojku laktom i njoj je počela da curi krv. Došla je da mi traži pomoć i ja sam uletio da ih razdvajam. Počele su da lete pepeljare, a Amerikanac je izašao iz lokala i počeo da trči, a za njim su krenuli momci iz srpske ekipe, ja i grčki barmen. Sjećam se da sam ga udario jednom pesnicom u lice i dva-tri puta po tijelu, ali ne po glavi. Kada sam ja otišao, masa mladića iz Srbije je nemilosrdno nastavila da ga tuče po cijeloj glavi i tijelu", rekao je srpski izbacivač za sajt protothema.gr.

Snimak pogledajte ovdje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije