Stravičan pedofilski zločin: Oteo i zlostavljao više od stotinu djevojčica

Hina
Stravičan pedofilski zločin: Oteo i zlostavljao više od stotinu djevojčica
/ Ilustracija
Krojač u Indiji priznao je da je oteo, zlostavljao i silovao "stotine" školarki tokom prošlog desetljeća, objavila je u ponedjeljak policija New Delhija otkrivši time jedan od najvećih serijskih pedofilskih zločina u toj državi.

Sunil Rastogi, 38-godišnji porodični čovjek, otac petero djece, uhapšen je u subotu na istoku indijske prijestolnice u sklopu istrage seksualnog zlostavljanja triju djevojčica u dobi između devet i deset godina.  

"Ovaj kriminalac, Sunil Rastogi, je iz grada Rudrapura iz savezne države Uttar Pradesh i po zanimanju krojač", otkrio je Omvir Singh Bishoi, zamjenik zapovjednika policije istočnog Delhija. 

"Tokom ispitivanja nam je otkrio da je najmanje jednom sedmično dolazio iz Rudrapura te je kako bi zadovoljio svoju pedofilsku pohotu ciljao djevojčice u dobi između sedam i deset godina", dodao je Bishoi. 

Policija je naglasila kako Rastogi ne zna tačan broj djevojčica koje je spolno napastavao od 2004., no da bi ih moglo biti "na stotine". 

U 2015. godini u Indiji je bilo više od 94 hiljade zločina nad djecom, stoji u državnim podacima te države, a 40 posto takvih zločina spolne je prirode. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije