Strava u Michiganu: Policajci pronašli ženu koja je nestala prije 7 godina, čuli njene krike

1
Radiosarajevo.ba
Strava u Michiganu: Policajci pronašli ženu koja je nestala prije 7 godina, čuli njene krike
Foto: Prtscr / Youtube / Motel u kojem je pronađena žena

Žena koja je nestala prije sedam godina pronađena je nakon što su njeni 'krici od kojih se ledi krv u žilama' doveli policiju do motela u kojem se nalazila.

Državna policija Michigana potvrdila je da je žena, za koju se vjeruje da je žrtva seksualne trgovine, pronađena ranije ove sedmice u motelu Evergreen u Michiganu. Žena, čiji identitet ostaje neotkriven, uspjela je stupiti u kontakt s bliskim ljudima nakon što je nestala 2017. godine.

Uspjela je stupiti u kontakt s maćehom i reći joj da je drže protiv njene volje. Policija je potvrdila da su 'krikovi od kojih se ledi krv' doveli do njenog spašavanja, a policajci su otkrili i da je bila zaključana u motelu Evergreen.

Horor u Britaniji: Čovjek sa mačetom na  stanici u Londonu, veći broj povrijeđenih

Horor u Britaniji: Čovjek sa mačetom na stanici u Londonu, veći broj povrijeđenih

Hotel se nalazi u području Inkstera, smještenom otprilike 32 kilometra od užurbane metropole Detroita i 135 kilometara od glavnog grada države, Lansinga, služi kao predgrađe Detroita, s populacijom od oko 25.700 stanovnika.

"Opisali su to kao zvuk plača, vrištanja koji ih je doveo na to specifično područje", rekao je poručnik državne policije Michigan Mike Shaw za lokalnu novinsku kuću WXYZ.

Horor u Njemačkoj: Mladić (18) ubio ženu (42) i dječaka (9), ozlijedio još troje djece

Horor u Njemačkoj: Mladić (18) ubio ženu (42) i dječaka (9), ozlijedio još troje djece

Nakon što je policija razvalila vrata kako bi ušla, pronašli su ženu samu s pištoljima i mobitelom u sobi. Žena, za koju se činilo da je fizički neozlijeđena, odvedena je u bolnicu Beaumont Dearborn, a sada je vraćena obitelji na terapije specijalističkog savjetovanja. Također se vjeruje da sada pomaže policiji u detaljima istrage i razgovara s detektivima koji su specijalizirani za aktivnu trgovinu ljudima i slučajeve nestalih osoba.

"Nekako ćemo vidjeti što je sljedeće, šta je tačno... intervjuirati je ako se dogodio zločin poput trgovine ljudima ili je to situacija obiteljskog nasilja ili je nešto drugo. Ne želim koristiti riječ otmica kao da ju je netko zgrabio i odveo na to mjesto. Možda je počelo kao veza koja se pretvorila u držanje protiv vaše volje i trgovinu ljudima", dodao je Shaw.

Identitet žene, za koju se sada vjeruje da je u srednjim tridesetima, trenutno se drži u tajnosti zbog prirode potencijalnog zločina. Osumnjičenik u ovom slučaju je identificiran, ali niko nije priveden.

Poručnik državne policije Michigana Mike Shaw govorio je o važnosti 'istraživanja svih mogućnosti' u budućnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije