! / Strava u Hrvatskoj: Vukovi poklali 87 ovaca

18. 04. 2021. u 20:31:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U mjestu Štikada pokraj Gračaca u Hrvatskoj sinoć su vukovi napravili nezapamćeni pokolj ovaca. Zaklali su ih čak 87!

"Prije 10-ak dana istim ljudima je vuk zaklao 30-ak ovaca, a sada čak 87 i još dva psa", ispričao Ivan Tešija za 24sata.hr, predsjednik udruge Hrvatskih krških pašnjaka.

Kaže da su vukovi na imanju OPG-a Đekić preskočili ogradu visoku 2 metra ili su iskopali rupu ispod ograde i provukli su, a po procjeni sudskog vještaka u pokolju su sudjelovala četiri vuka.

Vlasnik je pred jutro čuo buku te se zaputio prema štali, a kad je došao dočekao ga je stravičan prizor.

Tešija tvrdi da je najveći problem u Hrvatskoj što je populacija vuka velika, ima ih, tvrdi, sigurno 10 puta više od dozvoljenog, a država ne dozvoljava odstrel više od 10 godina.

"Imamo situaciju da vukovi i čagljevi dolaze u predgrađa usred bijela dana i ne boje se čovjeka, na primjer u Sinju i Trilju", priča i dodaje da stočari trpe ogromnu štetu.

Tvrdi da su obavještavali Ministarstvo da dozvole odstrel po uzoru na druge EU zemlje koje su definiralo koliko može biti vukova na određenoj površini u odnosu na broj grla. Takva pravila imaju države poput Njemačke i Austrije.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA