Strašni požari u Grčkoj: U šumi nađeno 18 leševa

0
Hina
Strašni požari u Grčkoj: U šumi nađeno 18 leševa
Foto: EPA / Požari u Grčkoj

Bolnički pacijenti evakuirani su i premješteni na trajekt u grčkoj luci Aleksandropoliju kako bi ih se sklonilo od požara koji se nekontrolisano širi četvrti dan zaredom dok novi toplinski val pogađa jug Europe.

Vlasti su pozvale građane da izbjegavaju vrućinu dok se Francuska, Italija, Španija i druge zemlje suočavaju s vrućim, suhim i vjetrovitim vremenskim uvjetima koje naučnici povezuju s klimatskim promjenama. Vatrogasci su također gasili požare u Španjolskoj i Italiji.

Trajekt u Aleksandropoliju na sjeveroistoku Grčke pretvoren je u privremenu bolnicu nakon što je 65 pacijenata, uključujući novorođenčad, evakuirano iz sveučilišne bolnice u ranim jutarnjim satima. Vozila hitne pomoći su pacijente također premjestile iz obližnje klinike.

Bijela kuća ponovila da je SAD protiv izraelskog kopnenog napada na Rafah

Bijela kuća ponovila da je SAD protiv izraelskog kopnenog napada na Rafah

Stariji pacijenti leže na madracima postavljenima na podu kantine, bolničari pomažu osobama na nosilima, a žena drži muškarca koji se odmara na kauču dok u ruku prima infuziju. "Radim ovdje 27 godina, nikada nisam vidio ništa poput ovoga", rekao je medicinski tehničar Nikos Giokcidis.

"Svuda su nosila, pacijenti ovdje, infuzija tamo... bilo je to poput rata, kao da je bomba eksplodirala", dodao je.

Nekoliko zajednica u široj regiji Euros, blizu granice s Turskom, evakuirano je dok su vlasti upozorile da će rizik od izbijanja novih požara i dalje biti visok u narednih nekoliko dana.

"Vremenski uvjeti su ekstremni i ostat će ekstremni u narednim danima", rekao je glasnogovornik vatrogasaca Vasilis Vartakogiannis za televiziju ERT TV.

Osamnaest tijela pronađeno je u šumovitom području sjeverne Grčke koje su posljednja četiri dana pogodili šumski požari, objavila je grčka vatrogasna služba. Prva izvješća sugeriraju da su poginuli možda bili migranti. Mrtvozornik i istražna ekipa kreću na mjesto događaja u šumi Dadia.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije