Nakon požara sve je spaljeno, samo jedna kuća ostala netaknuta: Evo u čemu je tajna

0
Radiosarajevo.ba
Nakon požara sve je spaljeno, samo jedna kuća ostala netaknuta: Evo u čemu je tajna
Foto: Screenshot / Youtube / Kuća preživjela požare

Kuća s crvenim krovom i zeleno-bijelim zidovima koja se nalazi odmah do okeana na zapadnom dijelu otoka Mauija u Havajskom otočju nekim je čudom uspjela preživjeti požar koji je nedavno poharao taj otok i u gradu Lahaini usmrtio najmanje 111 osoba.

Na videu se vidi da su okolne kuće sve stradale u požaru. Uz to, čak je i dio njene okućnice ostao maltene netaknut.

Videozapis koji je napravilo Ministarstvo okoliša i prirodnih resursa američke savezne države Havaji pokazuje da još nekoliko kuća nije stradalo u požaru nakon kojeg se još uvijek traga za 1.300 osoba.

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

Julie Griffin rekla je da su ona i njen pokojni muž Donald Salady jednom živjeli u toj kući. Griffin je rekla da ne zna kako je kuća u kojoj je živjela uspjela izdržati požar. "Kuća na broju 271 u Ulici Front je čudesna. Nevjerovatno mi je da je preživjela jer je sagrađena od drveta", utvrdila je Griffin.

Pattie Tamura, 67-godišnja Amerikanka čija porodica posjeduje jednu od drugih kuća koje požar nije uništio, rekla je da je njena kuća preživjela zato što ima debele betonske zidove koji nisu zapaljivi.

"Moj je djed sagradio kuću od cementa kako bi se zaštitio od kukaca i truleži koja zna napasti drvo. Sigurna sam da je kuća čitava zbog njegovog znanja i sposobnosti", rekla je Tamura, piše Jutarnji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije