Stradao ukrajinski dječak u udaru granate u regiji Harkova

2
Radiosarajevo.ba
Stradao ukrajinski dječak u udaru granate u regiji Harkova
FOTO: AA / Ruski napad na grad Harkov, 24. februar 2022.

Jedan dječak je poginuo danas na istoku Ukrajine, u regionu Harkova, kada je granata pogodila stambenu zgradu, saopštio je ukrajinski sektor za vanredne situacije, dok iz drugih ukrajinskih izvora stižu vijesti o pogibiji najmanje 40 ukrajinskih vojnika i oko 50 Rusa.

Savjetnik u ukrajinskom predsjedništvu izjavio je da je više od 40 ukrajinskih vojnika ubijeno i na desetine ranjeno u današnjoj ruskoj vojnoj operaciji u Ukrajini, prenio je Reuters.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij kazao je da je Rusija napala njegovu zemlju na lukav način, kao nacistička Njemačka za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Muzička diva stiže u BiH: Josipa Lisac u subotu pred sarajevskom publikom

Muzička diva stiže u BiH: Josipa Lisac u subotu pred sarajevskom publikom

Podsjetimo, ruski predsjednik Vladimir Putin najavio je specijalnu vojnu operaciju na Ukrajinu.

"Donio sam odluku o provođenju specijalne vojne operacije. Njezin cilj je zaštita ljudi koji su osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima. I stoga ćemo pokušati demilitarizirati i denacificirati Ukrajinu. I također ćemo privesti pravdi one koji su počinili brojne krvave zločine nad civilima, uključujući građane Ruske Federacije", rekao je Putin na početku svog obraćanja.

Predsjednik SAD Joe Biden je osudio vojnu akciju Rusije, odmah poslije Putinovog obraćanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije