Stotine zmija i guštera otkriveno na aerodromu

Fena
Stotine zmija i guštera otkriveno na aerodromu
Više od 250 gmazova, među kojima i zaštićeni gušteri, pronađeno je u četirima putnim torbama u zračnoj luci Amsterdam-Schiphol i uhićena su trojica osumnjičenika koja su putovala u Španjolsku, priopćile su u ponedjeljak nizozemske vlasti.

"Od 259 pronađenih životinja bilo je deset uginulih", navodi se u priopćenju sanitarnih vlasti i carine, koji dodaju da su gmazovi otkriveni u subotu.

Trojica osumnjičenika, koji su još u pritvoru, španjolski su državljani koji su doputovali iz Meksika. Optuženi su za krijumčarenje i grubo postupanje sa životinjama, dodaje se u priopćenju.

Među životinjama je bilo i četrnaest primjeraka chuckwalle sa San Estebana, guštera koji živi samo na istoimenom otoku u Kalifornijskom zaljevu, u Meksiku, prenosi Hina. 

Pronađeni gmazovi su zaštićeni na temelju Konvencije o međunarodnoj trgovini divljim biljnim i životinjskim vrstama pred izumiranjem (CITES).

Tržišna vrijednost zaplijenjenih životinja procijenjena je na 80.000 eura.

Nizozemska policija je prošlog tjedna na jugu zemlje zaplijenila rekordan broj koža i kosti zaštićenih životinjskih vrsta.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije