Stigle nove informacije o zdravstvenom stanju Borisa Johnsona

Radiosarajevo.ba
Stigle nove informacije o zdravstvenom stanju Borisa Johnsona
EPA / Boris Johnson

Britanski permijer Boris Johnson proveo je noć na intenzivnoj njezi u bolnici u centralnom Londonu. 

Kako se jutros doznaje, Johnson (55) nije na respiratoru, a u bolnicu je otišao nakon što su mu se simptomi infekcije COVID-19, koju uzrokuje novi soj koronavirusa, pogoršali. 

Johnson je zamolio ministra vanjskih poslova Dominica Raaba da ga mijenja, a riječi podrške stigle su iz cijelog svijeta, uključujući poruke od američkog i francuskog predsjednika, Donalda Trumpa i Emmanuela Macrona.

BBC otkriva da je Johnson prvo jučer dobio kisik, a onda je odveden na intenzivnu.

Odveden je iz predostrožnosti, kako bi bio blizu respiratorima, mašinama koje dišu umjesto naših pluća koja se "gase" kod oboljelih koji razviju tešku kliničku sliku. 

Johnson je odveden u bolnicu na testiranje prije 10 dana, nakon što je dobio temperaturu i kašalj, nakon čega je bio u izolaciji u Downing streetu. Simptomi su bili blaži sve do jučer, kada se stanje pogoršalo, no Guardian javlja da se situacija počela mijenjati još u prošli četvrtak, kada su se pojavile glasine da je Johnson već u bolnici.

U Velikoj Britaniji je više od 51 hiljada oboljelih, 5.373 je umrlo, a oporavilo se njih 135. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije