Stephane Blet: Europa sprema stravičan scenario protiv Turske!

Anadolija
Stephane Blet: Europa sprema stravičan scenario protiv Turske!
/ Foto: Anadolija
Francuski kompozitor i pijanista Stephane Blet izjavio je kako Evropa sprema “stravičan scenario“ protiv Turske.

Objasnio je "kako se zloupotrebom medija želi izazvati mržnja i strah prema muslimanima, a u konačnici i izazvati rat između muslimana i kršćana".

Istaknuti francuski umjetnik, poznat kao veliki zaljubljenik turske kulture i Istanbula, Blet je optužio Europu da vodi antitursku kampanju.

Ističući kako je jasno da se u Evropi pokušava nametnuti antitursko raspoloženje, Blet je kazao kako je na europskoj sceni pokušaj opasnog i stravičnog scenarija protiv Turske.

“Naznake da će se nešto takvo događati sam uviđao i mnogo ranije. Plašim se dosta jer vidim šta pokušavaju da urade. Rade na stvaranju veoma lošeg cionističkog pokreta u Evropi. Sve medije koriste kako bi ljude strašili muslimanima. Žele da kršćani ratuju s muslimanima“, rekao je Blet.

"U Francuskoj mi je otkazano nekoliko koncerata i tamo me nazivaju fašistom jer volim Tursku. To je loše i tužno i sve je nekako postalo politika. Ja sam umjetnik, rođen sam kao kršćanin i blizak sam prijatelj s mnogo muslimana", kazao je Blet.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije