Stavičan zločin: Ubistvo u Beču povezano sa nedavnim hapšenjem državljana BiH i Srbije?

3
Radiosarajevo.ba
Stavičan zločin: Ubistvo u Beču povezano sa nedavnim hapšenjem državljana BiH i Srbije?
Foto: RTL / Austrijska policija / Ilustracija

Nakon stravičnog otkrića unakaženog leša u jednom stanu u bečkom Otakringu, austrijski mediji već danima pišu o mogućoj pozadini ovog brutalnog ubistva.

Jedna od teorija koju prenosi austrijski oe.24.at jeste da postoji mogućnost da je ubistvo povezano sa nedavnim hapšenjem narko-klana koji su činili državljani BiH i Srbije, a koji su trgovali drogom vrijednom tri milione eura.

Podsjetimo, riječ je o hapšenju početkom januara, 2024. godine kada su stražioci iz Državne kriminalističke policije Donje Austrije pronašli dvije plantaže za uzgoj kanabisa u Genserndorfu i Badenu, te identifikovali 12 osoba koje se sumnjiče da su organizovale uzgoj i preprodaju.

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

U prvi mah je uhapšeno njih sedam, šest u Korneuburgu, te još jedan na drugoj lokaciji. Oni se terete da su proizveli i distribuisali oko 300 kilograma osušenog kanabisa, čija je ulična vrijednost oko tri miliona eura. Prema policijskom saopštenju, ova kriminalna grupa je iznajmila čak dvije zgrade u oblasti Genserndorfa te jedno imanje u Kotingbrunu, te su tu uzgajali kanabis još od 2018. godine. Sedmorica uhapšenih su dobi između 28 i 48 godina, a istraga traje protiv još petorice njihovih saučesnika. Kako prenose mediji, oni su u Zimeringu, 11. bečkom okrugu imali stan gdje su krili drogu.

Podsjetimo, pripadnici Odjeljenja za borbu protiv narkotika prošle sedmice su u bečkom Otakringu pronašli unakažen leš u jednom stanu, koji je navodno bio bunker za skladištenje droge. Policija je do ovog otkrića došla prateći tragove i nakon što su dobili nalog za pretres stana, naišli su na nevjerovatno brutalnu scenu.

Naime, tijelo je pronađeno tuš kabini, a u susjednoj sobi bila je plantaža za uzgoj stabljika kanabisa. Pored tuš kabine pronađena je i stolica u kojoj je ubijeni vjerovatno mučen. Kako prenose mediji, leš je unakažen jer su ubijenom odsječeni prsti:

Drama u Austriji: Državljanin BiH uhvaćen u krađi pa se sukobio s obezbjeđenjem

Drama u Austriji: Državljanin BiH uhvaćen u krađi pa se sukobio s obezbjeđenjem

"Ovo jasno ukazuje na egzekuciju sa potpisom balkanske mafije", rekao je jedan od istražioca.

Iako se još uvijek ne zna identitet ubijenog, naređena je autopsija. Austrijski list Krone je na licu mjesta intervjuisao neke od stanara zgrade koji su posvjedočili da je u ovom stanu bilo prilično bučno u posljednje vrijeme.

"Ovdje živim 15 godina, ali u posljednje vrijeme sve češće smo viđali sumnjive likove. Jednostavno, to je vrsta ljuda koju ne želite da sretnete", rekao je jedan od stanara, prenose Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije