Drama u Linzu: Dvije Austrijanke pretukle džeparošicu iz Bosne (38) - završila u bolnici

2
Radiosarajevo.ba
Drama u Linzu: Dvije Austrijanke pretukle džeparošicu iz Bosne (38) - završila u bolnici
Foto: X.com / Drama u Linzu

Džeparošica iz Bosne i Hercegovine (38) pretučena je u srijedu, 21. februara, u austrijskom Linzu. 

Kako javljaju tamošnji mediji, džeparošica je zadobila teške povrede i završila je u bolnici, a dvije Austrijanke su uhapšene. 

Sve je počelo kada je džeparošica u Volksgartenu ukrala lijekove iz torbe 24-godišnje Austrijanke iz Linza. Kada je Austrijanka zatražila da joj vrati lijekove, nastao je haos, a džeparošica ju je gurnula. Uz Austrijanku je bila i njena prijateljica (39) iz Beča, te su njih dvije potom nasrnule na džeparošicu.

Pročitajte finalni tekst prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Pročitajte finalni tekst prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Austrijski mediji pišu kako su džeparošicu srušile na pod, te ju je 39-godišnjakinja držala dok je je mlada Austrijanka udarala "i rukama u nogama"

Policija je u tom trenutku, potvrdili su, primila brojne pozive o tuči, koju su zaustavili prolaznici. Dvije Austrijanke od džeparošice su uzele torbe i otišle. Uskoro je policija locirala sve tri akterke drame u Linzu, a ispostavilo se da se u jednoj torbi nalaze i džemperi koje je džeparošica ukrala iz jedne prodavnice nešto ranije.

Sve tri su uhapšene, no džeparošica je smještena u bolnicu te joj je kasnije dozvoljeno da se brani sa slobode. Inače, austrijski mediji otkrivaju da su sve tri žene dobro poznate tamošnjoj policiji...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije