Šta se desilo dječaku (2) čiji su posmrtni ostaci pronađeni u Francuskoj? Mnogi imaju jezivu teoriju

0
Radiosarajevo.ba
Šta se desilo dječaku (2) čiji su posmrtni ostaci pronađeni u Francuskoj? Mnogi imaju jezivu teoriju
Foto: X / Emile Soleil

Émile Soleil (2) nestao je iz kuće svog djeda i baka prošlog ljeta u francuskim Alpama.

Posljednji put je viđen kako sam hoda ulicom u julu, a pokrenuta je potraga za njim. Međutim, nakon pet dana, policija je okončala "masovnu" potragu.

A onda, devet mjeseci kasnije, planinar je naletio na njegovu lobanju 30. marta. Ponijeli su kosti u lokalnu policijsku stanicu, a njegova odjeća je pronađena rasuta na nekoliko metara.

Cijene u Neumu veće za 10-15 posto, trenutna popunjenost hotela na 70 posto

Cijene u Neumu veće za 10-15 posto, trenutna popunjenost hotela na 70 posto

Kada su pronađene dječje kosti, otkriveno je da postoji "ujed" na njegovoj lubanji i sada postoji jeziva teorija o tome šta mu se dogodilo.

Jean-Luc Blachon, tužilac iz Aix-en-Provencea koji vodi krivičnu istragu o nestanku malog dječaka, rekao je da bi divlje životinje mogle biti raspršile njegove ostatke.

To bi objasnilo zašto su njegove kosti i odjeća bile rasute, a moglo bi biti odgovorno i za "male prijelome" i "ujed" na njegovoj lobanji.

Stanovnici sela Haut Vernet, gdje je Émile boravio, vjeruju u teoriju da je dječak ubijen u tragičnom napadu vukova.

Jedan stanovnik je rekao Le Parisienu: "Mališan mora biti žrtva životinje. I vidim samo vuka kao krivca. Kažu da se vukovi plaše ljudi, ali s malim dječakom poput njega, velikim dječakom, vuk bi ga vidio kao drugi plijen."

Drugi su ponovili da su nekoliko vukova vidjeli u tom području, kako je predsjednik lovačkog udruženja Vernet, Stéphane Chevrier, rekao "Naša pokrajina Alpes-de-Haute-Provence ima jednu od najvećih zabilježenih populacija vukova."

Gradonačelnik François Balique također je komentarisao mogući napad vuka kao odgovor na smrt djeteta, rekavši: "Ovdje ima vukova, pogotovo ljeti s stadima ovaca. Vuk može uhvatiti dijete u selu i trčati pola sata bez zaustavljanja."

Međutim, uzrok smrti Émilea nije definitivan, a vlasti još uvijek rade na njegovom utvrđivanju.

Prije nego što su njegove kosti pronađene na tom području, policijske ekipe već su ga temeljito pretražile.

Blachon je rekao ranije ovog mjeseca: "Trenutno ne možemo reći je li tijelo Émilea već bilo na pretraženom području. Ne mogu reći da je svaki kvadratni metar bio pretražen.

"Topografija je tamo teška s strmim padinama što otežava promatranje i iskopavanje. Također je bilo vrlo vruće u julu 2023. godine, s temperaturama od više od 30 stepeni u hladu, što bi moglo utjecati na učinkovitost pasa tragača i infracrvenih kamera", javlja LadBible.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije