Šta se dešavalo danas na Bosforu: Saobraćaj bio blokiran

0
AA
Šta se dešavalo danas na Bosforu: Saobraćaj bio blokiran
FOTO: AA / Bosfor

Ministar odbrane Republike Turske Hulusi Akar saopćio je da su nadležne službe kod Bosfora pronašle i neutralizirale staru minu zbog dojave po kojoj je privremeno bio obustavljen promet u tom moreuzu, javlja Anadolu Agency (AA).

Akar boravi u službenoj posjeti u Kataru, a tim povodom je posjetio i Komandu združenih snaga Katara i Turske.

Ministar je za AA kazao da su pripadnici nadležne SAS jedinice neutralizirale staru minu koja je pronađena u vodama kod Bosfora.

Bećirović i Komšić u New Yorku: 'Važno usvojiti rezoluciju kako bi se zaštitila istina o Srebrenici'

Bećirović i Komšić u New Yorku: 'Važno usvojiti rezoluciju kako bi se zaštitila istina o Srebrenici'

“U jutarnjim satima sa jednog komercijalnog broda sa Bosfora stigla je informacija da je viđen objekt nalik mini. Naše službe su izvršile intenzivne patrole na tim područjima. Naš tim SAS-a je brzo prebačen na to područje. Utvrđeno je da je predmet mina, za koju je uviđajem utvrđeno da je starog tipa.

Naš tim SAS-a je neutralizirao minu. Razgovarali smo o ovom pitanju i sa vlastima Rusije i Ukrajine. Naša koordinacija se nastavlja“, rekao je Akar.

Kazao je i da je završena neophodna koordinacija sa Obalskom stražom i drugim relevantnim institucijama i organizacijama, a posebno s Pomorskim snagama Turske, kako bi se osigurao siguran nastavak pomorskog saobraćaja.

“Poduzete su neophodne mjere. Pomorski saobraćaj se odvija sigurno. Plutajući i leteći elementi naše mornarice budno prate aktivnosti i nastavljaju sa radom“, zaključio je Akar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije