Šta se dešava u Rusiji: Građani masovno napadaju urede za mobilizaciju

2
Radiosarajevo.ba
Šta se dešava u Rusiji: Građani masovno napadaju urede za mobilizaciju
Foto: Kolaž / Regrutni centar u plamenu, Rusija

Građani Rusije odlučili su, na svoj način, pokazati nezadovoljstvo zbog novih promjena u mobilizaciji, vezanih za rat koji se vodi u Ukrajini. 

Imajući u vidu u kojem se smjeru kreće ovaj sukob, Rusija, odnosno predsjednik ove države Vladimir Putin, je odlučila da poveća dob za mobilizaciju. U rat bi sada mogli i 70-godišnjaci

To, očigledno, nije leglo mnogim građanima ove države. Iako im je obećana kratkotrajna 'specijalna vojna operacija', to se produžilo na rat koji traje već skoro godinu i pol dana

Denis Bećirović nastavlja diplomatsku ofanzivu: Evo gdje putuje sada

Denis Bećirović nastavlja diplomatsku ofanzivu: Evo gdje putuje sada

Pri tome, osim standardne vojske, mnogi građani su pozvani na front u Ukrajinu, što je navelo mnoge na bijeg u susjedne zemlje. Oni koji nisu uspjeli pobjeći, sada koriste druge metode da se bore protiv regrutacije. 

Na društvenim mrežama kruže snimci zabilježeni u ruskim gradovima, gdje stanovnici na regrutacijske urede bacaju Molotovljeve koktele. Zabilježeno je više od 10 ovih slučajeva. Nekoliko primjera možete pogledati ovdje: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije