Šta kažu nalazi: Glavni ljekar bolnice u Omsku otkrio da li je Navalnji otrovan

Tanjug
Šta kažu nalazi: Glavni ljekar bolnice u Omsku otkrio da li je Navalnji otrovan
Foto: Tass / Aleksej Navaljni

Glavni ljekar bolnice u Omsku Aleksandar Murahovski demantirao je navode da je u organizmu ruskog opozicionog lidera Alekseja Navalnjija pronađena supstanca opasna i po njegov život i po okolinu, navodeći da su za sada sve analize negativne.

"Ja se u svom radu vodim zvaničnim dokumentima. Ti zvanični dokumenti koji su stigli iz naše hemijsko-toksikološke laboratorije, taj spektar supstanci koje je aparat već provjerio, svi pokazuju negativne rezultate", rekao je Murahovski novinarima i dodao da ne može da kaže na koje supstance su rađene analize.

Murahovski je naveo da je Navalnji i dalje bez svijesti i da je priključen na respirator, kao i da transport pacijenta nije moguć čak i ukoliko odgovornost za to preuzme porodica, zbog toga što je njegovo zdravstveno stanje nestabilno.

Zamjenik glavnog ljekara u bolnici Anatolij Kaljničenko takođe je potvrdio da otrov nije pronađen u organizmu Navalnjija prilikom testiranja i da doktori smatraju da on nije otrovan.

"U njegovom sistemu nisu pronađeni tragovi otrova", rekao je on i dodao i da ljekari neće dijeliti sa medijima dijagnozu kada je uspostave, već će o tome obavijestiti njegovu suprugu i brata.

Ranije danas direktor Fonda za borbu protiv korupcije, čiji je Navalnji osnivač, Ivan Ždanov rekao je, pozivajući se na saobraćajnu policiju, da su u organizmu opozicionog lidera pronašli opasnu supstancu, koja ne predstavlja samo opasnost za njega, nego i za njegovu okolinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije