Procurila uznemirujuća snimka Navalnyja iz aviona: ‘Vikao je od bolova...‘

Radiosarajevo.ba
Procurila uznemirujuća snimka Navalnyja iz aviona: ‘Vikao je od bolova...‘
Foto: EPA-EFE / Alekseja Navalnyja ubacuju u kola Hitne pomoći

Ruski opozicioni vođa Aleksej Navalny na intenzivnom je odjelu sibirske bolnice bez svijesti i na respiratoru nakon što je, po pretpostavkama njegove glasnogovornice, otrovan u četvrtak.

Navaljny (44), pravnik i borac protiv korupcije i jedan od najžešćih kritičara ruskog predsjednika Vladimira Putina u bolnici je u Omsku nakon što je izgubio svijest na letu za Moskvu prije kojeg je popio čaj.

Avion je prinudno sletio kako bi ga se prebacilo u bolnicu.

Po riječima njegove glasnogovornice on je ujutro u Tomsku bio dobro, a na aerodromu je samo popio crni čaj te je odmah nakon polijetanja izgubio svijest.

Na društvenim medijima pojavila se slika Navaljnog kako pije čaj iz papirnate čaše.

Putnik s leta Pavel Lebedev prenio je da na društvenim mrežama piše kako je Navalni na početku leta otišao u toalet i nije se vratio. Brzo mu je bilo loše i vikao je u bolovima.

Agencija Interfax prenosi vlasnika lokala sa aerodroma po kojem se provjeravaju snimke nadzornih kamera kako bi se vidjelo što je dogodilo.

Avio kompanija S7 objavila je da je Navalnyom brzo pozlilo nakon polijetanja i da nije ništa ni jeo ni pio dok je bio u avionu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije