Srušio se krov na aerodromu u Indiji: Jedna osoba poginula, letovi otkazani

0
Hina
Srušio se krov na aerodromu u Indiji: Jedna osoba poginula, letovi otkazani
Foto: Screenshot/Twitter / Srušio se krov na aerodromu u Indiji

Krov u najvećoj aerodroma u glavnom gradu Indije New Delhiju urušio se pod obilnom kišom i vjetrovima u petak, 28. juna, usmrtivši jednu osobu i dovevši do otkazivanja letova, rekli su dužnosnici.

Dio svoda na području odlaznog terminala zračne luke srušio se rano ujutro, te je nekoliko osoba povrijeđeno, rekao je novinarima indijski ministar zrakoplovstva.

Cijeli terminal, jedan od tri u najprometnijoj zračnoj luci u zemlji, evakuiran je i naređena je istraga o urušavanju, rekao je ministar Kinjarapu Rammohan Naidu.

Eksplozija u restoranu u Turskoj. Veliki broj mrtvih, snimljen trenutak eksplozije

Eksplozija u restoranu u Turskoj. Veliki broj mrtvih, snimljen trenutak eksplozije

Pedeset domaćih letova je otkazano, odnosno odgođeno, prema podacima platforme za praćenje letova Flightradar24. Osam povrijeđenih ljudi prebačeno je u bolnicu, rekao je Atul Garg, direktor vatrogasne službe Delhija

Indijske televizije prikazale su taksi zgnječen ispod slomljenog metalnog stupa na ulazu u terminal, koji uglavnom koriste niskotarifni prijevoznici IndiGo i SpiceJet za domaće letove.

Incident se dogodio u 5 ujutro po lokalnom vremenu, što je obično prometno vrijeme za domaće letove, stoji u priopćenju zračne luke objavljenom na X.

Na području aerodroma palo je oko 148,5 milimetara kiše tokom tri sata, više od prosjeka za cijeli lipanj, prema indijskom meteorološkom uredu.

Mnogi drugi dijelovi Delhija također su poplavljeni, a automobili zarobljeni u vodi visokoj metar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije