Drumska mafija / Srbijanci pali u Španiji, pljačkali ljude na putu

05. 12. 2020. u 11:39:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 24

Policija u Španiji uhapsila je devetočlanu kriminalnu grupu iz Srbije, među čijim članovima je bila i jedna žena, zbog sumnje da su članovi bande koja je na auto-putu u Kataloniji pljačkala turiste na autoput, 

Osumnjičeni su uložili više od 8.000 eura za iznajmljivanje automobila kojima su presretali turiste na autoputu, pišu španski mediji, a prenosi nova.rs.

Riječ o državljanima sa srpskim i kosovskim ispravama, a uhapšeni su stari između 35 i 45 godina. Na teret im se stavlja da su u proteklih devet mjeseci izveli najmanje 30 pljački.

Osumnjičeni su uvijek koristili isti “modus operandi”. Jedna žena bi stajala u zaustavnoj traci auto-puta i molila za pomoć.

Čim bi neko stao da pomogne, iz automobila pored kog je stajala izlazili bi pomagači i krali iz drugog automobila stvari i dragocenosti.

Navodi se i da bi u nekim slučajevima žrtvama su bušili gume, pa ih pratili sve dok vozač ne bi zaustavio vozilo.

Španska policija zasad ih sumnjiči da su ukrali više od 40.000 eura u gotovini i 38.000 eura u nakitu, firmiranim torbama ili elektronskim uređajima.

Počinili su više od 30 krivičnih djela u proteklih devet mjeseci.

Uhapšeni su kao navodni počinioci ukupno 25 krivičnih djela unutrašnje krađe vozila, dva krivična djela protiv bezbjednosti saobraćaja, dva krivična djela otpora i neposlušnosti, jedno krivično djelo krađe sa nasiljem i zastrašivanjem, jedno krivično djelo falsifikovanja, jedno krivično djelo prisvajanja vozila, jedno krivično djelo prevara, pored toga što pripada kriminalnoj grupi.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)