Španija / Srbijanci uhvaćeni sa pola tone kokaina: Amerikanci razbili balkanski kartel

01. 12. 2020. u 13:57:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Španska policija objavila je nove detalje akcije, u kojoj je krajem oktobra u Galiciji, zaplijenjeno više od pola tone kokaina.

Tom prilikom uhapšena su i dvojica Srbijanaca, povezanih sa Balkanskim kartelom.

Policija je tom prilikom privela N. D. (37) i P. P. (36), a zajedno sa njima uhapšeno je i nekoliko pripadnika narko-bande "Poslastičari".

Osumnjičeni narko-dileri raskrinkani su zahvaljujući agentu DEA (Američke agencije za borbu protiv nakrotika), koji je bio infiltriran u kriminalnu grupu.

List "El Correo Gallego" otkrio je kako se odvijala ova tajna operacija.

Kako navode, grupa sa Galicije stacionirala se u jednoj brvari sa plijenom i ugovarala razmjenu sa dva člana Balkanskog kartela. Sve vrijeme su ih nadzirali agenti Tima protiv organizovanog kriminala (ECO) u Galiciji i Centralne operativne jedinice (UCO) Civilne garde, prenose srbijanski mediji.

Agenti su na akciju čekali nekoliko sedmica, a za to vrijeme su im prisluškivali telefone i pratili svaki njihov korak.

U čitavu akciju bila je uključena i DEA, koja je imala presudnu ulogu. Izvori tvrde da je jedan tajni agent bio upoznat sa čitavom operacijom i da je "složio kockice". Uslijedila je akcija, i to na kružnom toku, nedaleko od mjesta gde je skrivana droga.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA