Srbijanac na željezničkoj stanici u Njemačkoj varao ljude: 'Ovako nešto ne pamtimo'

1
Radiosarajevo.ba
Srbijanac na željezničkoj stanici u Njemačkoj varao ljude: 'Ovako nešto ne pamtimo'
Foto: Pixabay / Željeznička stanica (Ilustracija)

Njemačka policija uhapsila 24-godišnjeg državljanina Srbije i njegovog 16-godišnjeg saradnika, zbog prevare na željezničkoj stanici u gradu Bohumu.

Kako piše portal 24sata.hr, Srbijanac je na željezničkoj stanici varao ljude i naplaćivao im WC. Iz njemačke policije kažu da "takav slučaj ne pamte". Takođe se navodi i da je prevarant imao saradnika tinejdžera, koji ima njemačko državljanstvo, a obojica su negirala krivicu, tvrdili da se ne poznaju i da su se slučajno sreli u toaletu.

Oni su htjeli da zarade tako što su se pretvarali da su zaposleni i putnicima su naplaćivali ulaz u toalet. Kako piše portal Waz.de, njih dvojica su na željezničkoj stanici viđeni u ponedjeljak oko 14 sati, kada su zaposleni pozvali policiji jer su im putnici prijavili da im neki sumnjivi muškarci naplaćuju korišćenje toaleta.

Zemljotres uzdrmao Bosnu i Hercegovinu: 'Probudilo me...'

Zemljotres uzdrmao Bosnu i Hercegovinu: 'Probudilo me...'

Putnici su zaposlenima prijavili da se dva muškarca predstavljaju kao zaposleni na stanici zaduženi za brigu o toletima. Putnicima su govorili da je glavni ulaz pokvaren i da u toalet mogu da uđu na zadnji ulaz, ali uz plaćanje.

"Nikad nismo zabilježili ovakav slučaj prevare u Njemačkoj", rekao je portparol policije u Bohumu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije