Španci konačno izašli u šetnju: Najmanji broj mrtvih u posljednja 53 dana

Anadolija
Španci konačno izašli u šetnju: Najmanji broj mrtvih u posljednja 53 dana

U Španiji su u protekla 24 sata od posljedica zaraze koronavirusom preminule 143 osobe, čime je ukupan broj umrlih dostigao 26.621.

Ministarstvo zdravstva Španije iznijelo je posljednje podatke u vezi s epidemiološkom situacijom u zemlji.

U saopćenju se navodi da je broj umrlih od posljedica zaraze koronavirusom jučer iznosio 179, a danas 143, što je najmanji rast umrlih u jednom danu od 18. marta. Do sada je u Španiji od posljedica zaraze koronavirusom umrlo ukupno 26.621 osoba.

Broj zaraženih je u protekla 24 sata veći za 621 i sada iznosi 224.390, dok se od COVID-19 oporavilo još više od dvije hiljade osoba, te je ukupan broj oporavljenih dostigao 133.166.

Vanredno stanje, koje je počelo 14. marta u Španiji, koja je jedna od zemalja najviše pogođenih epidemijom koronavirusa, produženo je do 24. maja iako je počelo ublažavanje mjera.

U okviru normalizacije stanja u zemlji građanima je dozvoljeno da izlaze u šetnju i da trče, prvi put nakon što je proglašeno vanredno stanje.

Mnogi stanovnici Madrida su odmah iskoristili priliku te su pohrlili u lokalna šetališta i parkove kako bi nakon dugo vremena prošetali u miru i tišini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije