Šokantno priznanje menadžerke nakon devet godina od smrti poznatog repera: 'Ja sam ga ubila'

0
Radiosarajevo.ba
Šokantno priznanje menadžerke nakon devet godina od smrti poznatog repera: 'Ja sam ga ubila'
Foto: Collage / Natalia Améstica

Bivša menadžerka venezuelanskog repera Canserbera otkrila je da je ubila hip hop zvijezdu u najnovijem videu.

Smrt Canserbera 2015., kojeg je časopis Rolling Stone proglasio "najboljim svjetskim reperom na španskom jeziku", prvobitno je proglašena samoubistvom. Venezuelanski državni advokat Tarek William Saab u četvrtak, 28. decembra, objavio je video izjave koju su 19. decembra snimili bivša menadžerica Natalia Améstica i njen brat Guillermo, u kojima se prisjećaju događaja u noći reperove smrti.

Améstica je rekla da je drogirala muzičara i usmrtila nožem. Uz pomoć svog brata, bacila je tijelo s prozora na 10. spratu, rekla je u video izjavi koju je objavio glavni državni advokat Venezuele, piše BBC News.

Vlada FBiH: Za unapređenje socijalne zaštite u Federaciji BiH iz budžeta više od 26.300.000 KM

Vlada FBiH: Za unapređenje socijalne zaštite u Federaciji BiH iz budžeta više od 26.300.000 KM

Améstica tvrdi da se naljutila tokom muzičareve turneje u Čileu, kada ju je njegov prijatelj i producent Carlos Molnar obavijestio da neće dobiti dio zarade od turneje koju je, kako je rekla, organizirala. Inače, Améstica i Carlos Molnar bili su par i navodno su bili u ljubavnoj vezi više od decenije.

Nadalje, rečeno joj je da neće moći dobiti nazad novac za avionske karte koje je kupila. Isto tako, na turneji je saznala da je reper, pravog imena Tyrone González, više ne želi za menadžerku.

"Ovo me je jako povrijedilo", kaže ona.

Canserberovi prijatelji i porodica nastavili su sumnjati u zvaničnu verziju događaja i slučaj je ponovno otvoren u novembru nakon njihovog pritiska. Améstica je ispričala kako su u noći 19. januara 2015. Canserbero i Molnar posjetili njen stan u gradu Maracay u Venezueli.

"Djeca su otišla kod bake i ukazala se prilika da im skuham čaj", rekla je, prema izvještaju.

Améstica je rekla da je u čaj stavila snažno sredstvo za smirenje. Kada je njen nadrogirani dečko Molnar ušao u kuhinju, gdje je pripremala jelo, ubola ga je nožem u vrat, ruku i leđa, navodi se u prijavi.

"Tyrone me je vidio i jako se zabrinuo, ali bio je i pospan. Objasnila sam da je to bio napad bijesa, da se nisam mogla kontrolisati", rekla je.

"Canserbero se srušio na sofu i zaspao, a ja sam ga dvaput napala nožem u bok. U očaju sam tada nazvala brata Guillerma da mi pomogne riješiti situaciju", prepričala je.

Améstica kaže da se njen brat pojavio s tri oficira iz Sebina, venezuelanske obavještajne agencije.

"Završili su sređivanje scene te se potrudili da sve izgleda kao samoubistvo, što znači da su Carlosa još nekoliko puta napali nožem", rekla je, navodi se u izvještaju.

Bivša menadžerica opisuje kako je njezin brat tukao Tyronea po licu kako bi izgledalo kao da je bio u tučnjavi.

"Zatim smo ga bacili kroz prozor da izgleda kao da je počinio samoubistvo", dodala je.

Državno tužilaštvo izdalo je naloge za hapšenje nekoliko policajaca koji su bili na mjestu događaja, optužujući ih da su uzeli novac od braće i sestara kako bi prikrili zločin. Potjernice su raspisane i za sudskim vještakom i dvojicom istražitelja tužilaštva koji su učestvovali u istrazi, piše Jutarnji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije