Šok za policiju na uviđaju nesreće: Bosanac izazvao haos na njemačkom autoputu

J. M.
Šok za policiju na uviđaju nesreće: Bosanac izazvao haos na njemačkom autoputu

U subotu u 14.10 sati državljanin BiH za upravljačem Audija kretao se autoputem A8 u pravcu Münchena. Svjedoci iza izlaza Irschenberg primijetili su da se vozilo kreće znatno brže od ograničenja 100 km/h, piše Merkur.

Neposredno prije narednog odmorišta Seehamer Lake vozač Audija je naglo skrenuo lijevo, udario u središnju ogradu autoputa, odbio se udesno, potom bočno sudario s jurećim automobilom i šleperom.

Nakon sudara Audi se ponovo odbio ulijevo i zaustavio tik uz ogradu. Čim su ostali učesnici u saobraćaju potrčali da pruže pomoć lakše povrijeđenom 34-godišnjem vozaču osjetili su jak miris alkohola.

Na mjesta nesreće izvršen je alko test koji je šokirao policiju: Bosanac je jurio autoputem s 2,42 promila alkohola u krvi! Vozač i njegov 32-godišnji suvozač prebačeni su u obližnju bolnicu s lakšim povredama. Ostali akteri nesreće prošli su bez povreda.

Materijalna šteta procjenjuje se na oko 20.000 evra, a na čišćenju autoputa angažirana je dobrovoljan vatrogasna brigada Irschenberg. Bosanca sada čeka krivični postupak zbog ugrožavanja sigurnosti cestovnog saobraćaja i izazivanja udes u kojem je bilo lakše povrijeđenih osoba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije