Službeno potvrđeno: Policija u kafiću upucala teroristu iz Brisela

4
Radiosarajevo.ba
Službeno potvrđeno: Policija u kafiću upucala teroristu iz Brisela
Foto: Radiosarajevo.ba / Udarna vijest

Abdesalem Al Gilan upucan je u utorak ujutru tokom policijske intervencije.

Abdesalem Al Gilan, osumnjičeni za teroristički napad u Briselu, upucan je u utorak ujutru tokom policijske intervencije u prijestolnici, javljaju belgijski mediji.

Osumnjičeni je upucan iz vatrenog oružja u kafiću u Shaerbeku. Nekoliko izvora je to potvrdilo za belgijski portal HLN.

Potresna snimka Vukovarke koja više od 30 godina traži oca: 'Reci mi gdje su njegove kosti...'

Potresna snimka Vukovarke koja više od 30 godina traži oca: 'Reci mi gdje su njegove kosti...'

Abdesalema je policija pronašla u kafiću u Sherbeku. Oružje kojim su ubijena dva Šveđana pronađeno je kod čovjeka koji je upucan.

Navodno, svjedok je vidio Abdeslama u kafiću u blizini zgrade koja je pretražena u ponedeljak uvečer. Kada je stigla policija, došlo je do pucnjave, tokom koje je napadač pogođen iz vatrenog oružja.

"Oružje kojim su navodno izvršeni napadi pronađeno je jutros na mjestu gdje je u Sherbeku pronađen muškarac. Ovo povećava vjerovatnoću da je počinilac uhvaćen. Sada uzimamo otiske prstiju da bismo bili 100 posto sigurni", saopšteno je iz policije.

Podsjetimo, dvije su osobe ubijene, a jedna je ranjena u pucnjavi u Briselu, rekao je u ponedjeljak novinarima glasnogovornik belgijskog federalnog tužitelja. Kako su prenijeli mediji, počinitelj je nedaleko od Place Sainctelette navodno sišao s motora i zapucao iz automatskog oružja te nakon toga pobjegao.

Na društvenim mrežama objavljen je video na kojemu muškarac, vjerovatno počinitelj, rekavši da se zove Abdesalem Al Guilan.

[twitter]https://twitter.com/nexta_tv/status/1714061754286670248[/twitter]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije