Slučaj u SAD: Više od od 100 maloljetnika i mladih krenulo u pljačke prodavnica

0
AA
Slučaj u SAD: Više od od 100 maloljetnika i mladih krenulo u pljačke prodavnica
Foto: EPA / Američka policija / Ilustracija

U gradu Philadephia na sjeveroistoku Sjedinjenih Američki Držva (SAD) uhapšeno je 15 do 20 osoba nakon što je kada je velika grupa maloljetnih pljačkaša upala u prodavnice, objavili su lokalni mediji u srijedu, 27. septembra.

Višestrukim pozivima za pomoć u utorak, 26. septembra, prijavljeno je da se velika grupa od vjerovatno oko 100 osoba, kretala kroz centar grada i pljačkala prodavnice.

"Više od 100 maloljetnika i mladih bilo je uključeno u pljačku, ali policija nije sigurna kolika je šteta pričinjena", objavio je NBC10.

Danas temperature do 27 stepeni: Pogledajte kakvo će vrijeme biti za 1. maj

Danas temperature do 27 stepeni: Pogledajte kakvo će vrijeme biti za 1. maj

Policija je saopćila da je uhapsila 15 do 20 osoba i pronašla dva vatrena oružja, ali nije sigurna da li je to povezano sa pljačkom.

"Pljačka u utorak navečer nije imala nikakve veze s mirnim protestom koji je održan ranije nakon što su odbačene optužbe protiv policajca koji je pucao i ubio Eddieja Irizarryja", dodala je policija.

Irizarryja (27) upucao je policajac 14. augusta sa šest metaka dok je bio u parkiranom vozilu.

Tužioci su optužili policajca Marka Diala za razne zločine, uključujući ubistvo prvog stepena, jer je pucao u Irizarryja iz neposredne blizine.

Međutim, lokalna sutkinja Wendy L. Pew u utorak je presudila u korist Dialove tvrdnje o samoodbrani i navodeći da tužioci nisu obezbijedili dovoljne dokaze za optužbe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije