Slučaj princeze Latife šokirao svijet: Šta žene (ne)smiju raditi u Emiratima?

/ Komentari (17)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

bog ne postoji

SDA, HDZ, SRPSKA GENOCIDNA, isto... Fasizam je sovinizam, sve monoteisticke silovateljske religije zabraniti jer tu je sjeme svih zlocina.

CC

Sva sreca pa na zapadu ne postoji nikakvo nasilje nad zenama i zene su u svemu ravnopravne sa muskarcima. U tudjem oku vidimo trun , a u svome nam ni balvan nesmeta !

Napredak prije svega

Ma za takva prava se bore i žene u federaciji BiH! Da budu zamotane, i.....

al-ovca

Zatucane ovce sa zlatnim štalama i zvonima oko vrata.

Notepad

......žene koje se žele razvesti moraju podnijeti zahtjev preko suda.....Baš me interesuje gdje se to žene mogu razvesti bez suda ??? Stvarno trebamo raspravljati o stanovništvu koje je jedno od najbogatijih na svijetu..Rasistička propaganda u svijetu tuđe vidi sve negativno a ne vidi ono što se dešava u njegovom dvorištu.

Jah

Pa za ovakve zakone bi uvela i SDA u BiH, kad bi imali apsolutnu vlast. To je htio i Bakirov babo Alija, fundamentalista islamski, kojeg je naslijedio njegov hrabri sin Bakir!

Arapi

Zene u islamu su ravnopravne s muskarcima.problem je sto bolesni faraoni vladaju arapskim svijetom.arapi su zaostali i bacili religiju pod noge,a nauku nezele prihvatit.najlakse he bit faraon il diktator.

Lilith

Pa skoro ništa od navedenog (osim poslijednjeg dijela o sluškinjama iz Azije) se ne razlikuje od našeg sistema ,zar nije i kod nas slučaj da sudija bude subjektivan?! Gdje se to može razvesti bez suda ? Osim što u ovom slučaju izgleda muškarcima ,kao ne treba sud? Moglo bi sešto šta naći i na zapadu (možda ne baš u tolikoj mjeri u Evropi ,koliko preko bare .

porsche

tako i treba serijat majka tad su zene puno cestitije bile nego ove danasnje pogledaj samo koliko razvoda u 21 vj. sto nikad do sada nije zabiljezeno ovoliki br dans se samo gleda korist.cast izuzetcima jel zena je izgubila vrijednost sto je nekada imala a sve ponasanjem ovih modernih zena kako ih zovu zena je stvorena za kucu za djete a ne za fudbal box itd

Srecko

ovako ce biti i u BiH kad nam konvertit Zivkovic napravi tzv gradjdnsku (citaj islamsku) drzavu. sreca da je Mostar opet stolni grad Hrvata, u Srebrenici ce da pobjede Srbi u nedelju, nadajmo se da u Dobju nece pobjediti srpski petokolnasi. to daje tracak nade da ce BiH ostati i dalje podjeljena do konacne disolucije. talibanskoj SDA polako ali sigurno prolazi vrijeme...

Mar

Živim u Emiratima To je zemlja sa šerijatskim zakonom Latifa je uvrijedila svog oca prije svega, zatim je uvrijedila oca koji je Emir Dubaija. To Vlast tj. Sud koji se zove Rulers Court određuje. Zamislite da ste vi Vladar, politička osoba a da odete nekud, vas otac bi se zabrinuo. Vi ste meta tada, mnogima koji će tražiti novac za vas život. Takav slučaj je sa Latifom. Ona je i prije bježala, nije bila poslušna prema osobi koja je hrani itd. Druga stvar ona se družila sa LGBT osobama koje su pokušale da u Serijatskoj zemlji pokrenu GAY PRIDE. Za to se ide u zatvor.

Miješanje

Mislim da mi imamo mnogo svojih problema koje trba da riješimo, i ne treba da raspravljamo o tome šta druga strana zemlja treba da radi u svojoj zemlji. To je njihova stvar!

ghost

Ne smiju biti zene niti ljudska bica, eto sta!!! Fuj!!!

fsdg

Sva sreca pa na zapadu ne postoji nikakvo nasilje nad zenama i zene su u svemu ravnopravne sa muskarcima. U tudjem oku vidimo trun , a u svome nam ni balvan nesmeta ! ka CC niko ne kaze da ne postoji ali ni priblizno ovoliko

NiP

Jah,budala

Ha

Gospodo zapadne seronje, ovo je vladajuca "islamska" vasih saveznika na bliskom istoku.

afd

Sva sreca pa na zapadu ne postoji nikakvo nasilje nad zenama i zene su u svemu ravnopravne sa muskarcima. U tudjem oku vidimo trun , a u svome nam ni balvan nesmeta ! ka CC Jel' ti dirnulo Arapa, pa te uzbihuzurilo?

/ Najnovije