Slučaj pijanog 6-godišnjaka: Istražitelji ubrizgali alkohol u jetru dječaka

J. M.
Slučaj pijanog 6-godišnjaka: Istražitelji ubrizgali alkohol u jetru dječaka
/ Foto: lori.ru
Prije nekoliko dana pisali smo o šokantnom nalazu istražitelja saobraćajne nesreće u jednom moskovskom kvartu.

Podsjetimo, žena za upravljačem Hyundai Solarisa pregazila je i usmrtila 6-godišnjeg dječaka vozeći brzinom 70 km/h kroz kvart s dječijim igralištem.

Pravi šok u ruskoj javnosti izazvali su nalazi forenzičara po kojima je nesretni dječak bio totalno pijan! Navodno je u njegovoj krvi pronađeno 2,7 promila alkohola što odgovara konzumiranju pola litre votke.

Onda se saznalo da je dječaka zgazila Olga Alisova, supruga istaknutog člana kriminalnog miljea, što je podstaklo teoriju o "namještaljci" kako bi se krivac za nesreću izvukao. 

Međutim, nalaz Istražnog odbora Ministarstva unutarnjih poslova Rusije potvrdio je prisustvo alkohola u krvi dječaka! U priču se umiješao Roman Širko, otac dječaka, kojem očito forenzika nije nepoznata oblast.

"Ispitivanje je pokazalo da jezik i disajni putevi nisu spaljeni, što bi se moglo očekivati od tolikog prisustva alkohola. Alkohol nije pronađen ni u urinu, jedino u krvi. To sugerira da je namjerno ubrizgan u jetru", rekao je Širko ruskim medijima najavljujući nove nalaze naredene sedmice.

Oleg Stetsenko, ekspert iz oblasti narkologije, komentarao je tvrdnje oca dječaka izjavivši da da su forenzičari zaista mogli ubrizgati alkohol u unutrašnje organe djeteta, ukoliko su ga željeli učiniti pozitivnim na alko-testu. Ali…

"Nalaz po kojem je u krvi dječaka pronađen alkohol prije bih povezao aljkavosti. Forenzička sredstva i uređaji se ne operu dovoljno i onda je moguće unijeti alkohol iz nekog drugog tijela", rekao je Stetsenko.

Bilo kako bilo, nastavlja se istraga u slučaju koji trese Rusiju. Moskovski MUP podigao je krivičnu prijavu protiv žene koja je zgazila dječaka, a otvorena je i istraga zbog mogućeg podmetanja dokaza kako bi se 6-godišnji dječak predstavio krivcem za nesreću u kojoj je sâm nastradao.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije