Kakva namještaljka: Zgazila dječaka kojem su "pronašli" 2,7 promila alkohola

Radiosarajevo.ba
Kakva namještaljka: Zgazila dječaka kojem su "pronašli" 2,7 promila alkohola
/ Mjesto nesreće neposredno nakon tragedije (Twitter)
Prije nepuna dva mjeseca u jednom moskovskom naselju desila se saobraćajna nesreća s tragičnim ishodom.

Žena za upravljačem Hyundai Solarisa pregazila je šestogodišnjeg dječaka, vukla ga desetak metara prije nego se zaustavila. Nesretnom dječaku nije bilo spasa, a očevici su svjedočili da je kroz naselje s dječijim igralištem žena vozila Hyundai brzinom 70 km/h.

Pravi šok u ruskoj javnosti izazvali su nalazi forenzičara po kojima je nesretni dječak bio totalno pijan! Navodno je u njegovoj krvi pronađeno 2,7 promila alkohola u krvi što odgovara konzumiranju pola litre votke.

Klupko se počelo odmotavati kada se saznalo da je dječaka zgazila Olga Alisova, supruga istaknutog člana kriminalne grupe. Tada je mnogima postao jasan skandalozni forenzički nalaz, ali i činjenica da se skoro dva mjeseca odugovlačilo s objavom rezultata istrage.

Irina Volk, predstavnica Ministarstva za unutarnje poslove, pokušala je umiriti javnost izjavom da je nalaz o pijanstvu šestogodišnjeg dječaka nisu objavili forenzički stručnjaci zaposleni u policiji!?

"U vezi s napisima u medijima o navodnoj umiješanosti policajaca u falsificiranje rezultata sudsko-medicinskog pregleda, MUP Rusije ističe da, u skladu s važećim zakonskim propisima, forenzički biro nije bio uključen u istragu", objavila je Irina Volk.

Roditelji preminulog dječaka zatražit će postupak ekshumacije kako bi dokazali trezvenost šestogodišnjaka u trenutku nesreće.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije