Slučaj koji je potresao Njemačku: Vaspitač u istražnom zatvoru zbog zlostavljanja djece

2
Radiosarajevo.ba
Slučaj koji je potresao Njemačku: Vaspitač u istražnom zatvoru zbog zlostavljanja djece
Foto: Pexels / Uplakana djevojčica

Ozbiljne indicije da je vaspitač u jednom dječjem domu u Ebelebenu na istoku Njemačke godinama seksualno zlostavljao štićenike šokirao je domaću javnost.

"Kvalifikovani radnici imaju jedan zakonom propisan zadatak, a to je da štite djecu", saopštio je povjerenik za zaštitu djece pokrajine Tiringija Winfried Speitkamp.

Kad ti radnici sami padnu pod sumnju da su činili takvo krivično djelo, to je "potpuno šokantno", dodao je.

Policija sa novim informacijama: Poznat identitet ranjene osobe u Sarajevu

Policija sa novim informacijama: Poznat identitet ranjene osobe u Sarajevu

Vaspitač je osumnjičen da je punu deceniju seksualno zlostavljao djecu i adolescente u domu u Ebelebenu, navela je portparolka tužilaštva u Milhauzenu.

Istraga je još na početku i još je nejasno koliko žrtava je sada 38-godišnji vaspitač zlostavljao. On je od početka jula u istražnom zatvoru.

Zlostavljanje je službi za mlade prijavio neko ko nije iz doma. Lokalna policija je odmah reagovala da zaštiti djecu od osumnjičenog zlostavljača.

"Naše misli su sada sa zlostavljanom djecom i mladima koji su u toj ustanovi potražili zaštitu i bezbjednost", saopštila je Antje Hochwind-Schneider iz Okružnog savjeta, piše DPA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije