Poznati mađioničar David Copperfield optužen za zlostavljanje od strane 16 žena

2
Radiosarajevo.ba
Poznati mađioničar David Copperfield optužen za zlostavljanje od strane 16 žena
Foto: EPA / David Copperfield

Poznati mađioničar David Copperfield suočen je s optužbama za seksualno zlostavljanje i neprikladno ponašanje od strane ukupno 16 žena, od kojih više od polovine tvrdi da su bile tinejdžerke u vrijeme navodnih napada. Optužbe protiv Copperfielda pokrivaju period od kasnih 1980-ih do 2014. godine.

Advokati Davida Copperfielda odbacuju optužbe, nazivajući ih "ne samo potpuno lažnim, već i nevjerovatnim". Prema njihovim riječima, Copperfield nikada nije koristio droge niti je ikada imao neprikladne odnose sa optužiteljicama.

Među optužbama su tvrdnje da je Copperfield drogirao tri žene prije nego što je imao seksualne odnose sa njima. Pojedine žene koje su ga tužile, uključujući Brittney Lewis koja je 2018. godine javno iznijela optužbe, tvrde da su imale samo 15 godina u vrijeme navodnih napada.

Helez pozvao Dodika da zajedno unaprijede Oružane snage BiH: Dronove i helikoptere kupujem i Srbima

Helez pozvao Dodika da zajedno unaprijede Oružane snage BiH: Dronove i helikoptere kupujem i Srbima

Lewis je izjavila da ju je Copperfield 1988. godine drogirao i seksualno napastvovao kada je imala 17 godina. Druga žena tvrdi da su ona i prijateljica bile drogirane i napastvovane.

U dodatnim optužbama, četiri žene tvrde da ih je Copperfield neprimjereno dodirivao i tjerao da ga dodiruju tokom svojih nastupa na sceni. Felon Torton, koja je izašla sa svojom pričom u januaru 2014. godine, tvrdi da ju je Copperfield uhvatio za grudi nakon što ju je pozvao na scenu tokom nastupa. Copperfieldovi advokati ističu da se ovo ne može videti na snimku prostora u kom su nastupali.

Neke od žena su izjavile za Gardijan da su tek nakon pokreta #MeToo osjetile hrabrost da progovore o svojim iskustvima. Copperfield je ranije izrazio podršku pokretu #MeToo, koji je podstakao mnoge žene da istupe i ispričaju svoje priče o zlostavljanju.

Jedna od optužiteljica, Karla, tvrdi da je imala 15 godina kada je upoznala Copperfielda , koji joj je obećavao pomoć u karijeri i održavao kontakt s njom i njenim roditeljima. Nakon što je napunila 18 godina, imala je seksualne odnose s Copperfieldom s njenim pristankom, što je bio njen prvi put.

Copperfield je takođe bio u centru pažnje zbog povezanosti sa Jeffrey Epsteinom, koji je optužen za vođenje lanca seksualnog iskorištavanja maloljetnih osoba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije