Slavni Larry King u bolnici zbog COVID-a

1
Radiosarajevo.ba
Slavni Larry King u bolnici zbog COVID-a
Foto. Facebook / Larry King

Bivši voditelj CNN-a, slavni Larry King hospitaliziran je zbog infekcije COVID-19 prije više od sedam dana.

Pozivajući se na neidentificiranu osobu blisku obitelji, CNN je javio da je 87-godišnjak na liječenju u Medicinskom centru Cedars-Sinai u Los Angelesu. Bolnički protokoli spriječili su članove Kingove obitelji da ga posjete.

"Larry se u zadnjih nekoliko godina borio s toliko zdravstvenih problema, a i s COVID-om se bori žestoko, on je šampion", kazao je za ABC News izvor blizak obitelji.

Godine 2017, King je otkrio da se liječio od raka pluća; 2019. imao je angioplastiku i doživio moždani udar, a preživio je veliki srčani udar 1987. godine.

Ovjenčan nagradom Peabody, King je slavni voditelj koji je poznat po svojim intervjuima poznatih osoba, predsjednika...25 godina je bio voditelj noćne emisije na CNN-u. Na vrhuncu, emisiju Larry King Live gledalo je 1,5 miliona ljudi po epizodi.

U svojoj šest desetljeća dugoj karijeri, King je intervjuirao širok spektar slavnih i političkih vođa, uključujući Nelsona Mandelu, Yassera Arafata, svakog američkog predsjednika od Richarda Nixona do Donalda Trumpa.

Nakon što je 2010. napustio CNN, King je nastavio emitirati na platformi koju je osnovao meksički milijarder Carlos Slim; 2013. godine ruska državna kuća RT (prethodno Russia Today) kupila je emisije koje je King vodio, talk show i političku emisiju.

Prošle je godine King u roku od nekoliko sedmica izgubio dvoje od svoje petero djece.

Sin Andy King umro je u augustu od srčanog udara u 65. godini, a kći Chaia King u julu, od raka pluća u 51. godini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije