Školu otvorili, pa zatvorili: Zaražen član porodice jednog učenika

Radiosarajevo.ba
Školu otvorili, pa zatvorili: Zaražen član porodice jednog učenika
Twitter / Škola u Dormagenu

Od jutros su se u cijeloj Njemačkoj učenici završnih razreda vratili u školske klupe nakon mjesec i pol dana polaganja nastave od kuće, a prva škola već je morala zaključati svoja vrata.

Naime, Norbert-Gymnasium Knechtsteden u Dormagenu u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji zatvorena je jutros, jer je član porodice jednog učenika zaražen koronavirusom, objavio je jutros portal lista Rheinischer Post.

Kako piše Večernji list, za razliku od ostatka Njemačke gdje su škole otvorene danas u najmnogoljudnijoj njemačkoj saveznoj pokrajini Sjevernoj Rajni-Vestfaliji nastava za maturante nastavljena je još u četvrtak, a nakon samo četiri dana učenici se moraju vratiti digitalnoj nastavi.

Mnogi su upozoravali na ovakav scenarij tvrdeći da je povratak učenika u školske učionice preuranjen sve dok je stotine novozaraženih svaki dan u Njemačkoj.

Danska je prije sedam dana otvorila škole, a danas je to isto učinila i Norveška, dok Švedska nije obustavljala nastavu u osnovnim školama.

U Norveškoj se učenici vratili u školske klupe: Neki roditelji nisu zadovoljni

Norveška, u kojoj se epidemija koronavirusa povlači, u ponedjeljak je otvorila vrata za učenike nižih razreda, što je nova etapa u normalizaciji koja ide sporo i postupno, a ipak zabrinjava dio roditelja.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije