Škola dala slobodan dan djeci i učiteljima: Idite, pravite snješka!

0
Radiosarajevo.ba
Škola dala slobodan dan djeci i učiteljima: Idite, pravite snješka!
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Ova godina je bila posebno stresna za mališane širom svijeta, jer zbog pandemije COVID-19 nisu imali priliku družiti se sa prijateljima i provoditi kvalitetno vrijeme napolju.

Toga je svjesna bila i američka škola u okrugu Jefferson, te je sve školarce iznenadila objavom, piše Good News network.

Naime, kako je prognoza najavljivala veliku oluju uz snijeg, školski nadzornik Bondy Shay Gibson poslao je zanimljivu objavu djecu i roditeljima.

"Generacijama su se porodice okupljale i dočekivale zajedno prvi dan snijega", glasi početak objave na društvenim mrežama.

U nastavku, piše da je vrijeme da se svi prisjete kako je djetinjstvo divno.

"Prilika da napravite uspomene sa porodicom za cijeli život", poručili su iz škole.

Najavili su da će škola biti u potpunosti zatvorena sljedeći dan – za učenike, ali i zaposlenike.

"Barem na trenutak, možemo pustiti brige zbog prilika koje smo možda propustili, uvjeravajući se da je ovo jedna stvar koju naša djeca neće propustiti ove godine. Zato, molim vas, uživajte u sankanju, toploj čokoladi i toploj vatri. Slikajte djecu sa zimskim kapama koje će sigurno prerasti već sljedeće godine. Čitajte knjige koje ste oduvijek željeli, ali niste nikada imali vremena za njih. U četvrtak ćemo se vratiti ozbiljnim, hitnim i odraslim temama. Ali, sutra – idite, napravite snješka!", glasi poruka koja je mnoge obradovala.

Podijelilo ju je više od 17.000 ljudi za samo nekoliko ideja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije