Širom Europe dignute uzbune: Poslane jezive prijetnje pred mečeve Lige prvaka

0
Radiosarajevo.ba
Širom Europe dignute uzbune: Poslane jezive prijetnje pred mečeve Lige prvaka
Foto: Marca / Stadion Santiago Bernabeu

Večeras od 21 sat na rasporedu su prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka. U Madridu će snage odmjeriti branitelj naslova Manchester City i Real, a u Londonu Arsenal i Bayern. 

Za obje utakmice se očekuje da će biti spektakularne, stadioni su odavno rasprodani te se očekuje i mnoštvo navijača izvan stadiona. No, ono što je trebao biti praznik nogometa pretvorio se u jezivu prijetnju.

Naime, teroristička organizacija Islamska država objavila je jezivi plakat sa svojim idućim ciljevima. Na njemu su navedena sva četiri stadiona na kojima se igraju prve četvrtfinalne utakmice, u Londonu, Madridu i Parizu. Osim imena stadiona, na plakatu je pisala užasavajuća prijetnja “Ubijte ih sve”, objavio je španjolski AS.

FK Željezničar ostvario ključnu pobjedu u borbi za opstanak, na Grbavici 'pali' Tuzlaci

FK Željezničar ostvario ključnu pobjedu u borbi za opstanak, na Grbavici 'pali' Tuzlaci

Ovo nije prvi put da teroristi u posljednjih nekoliko dana prijete europskom nogometu. Prije derbija u Bundesligi između Bayerna i Borussije Dortmund, medijska kuća Sarh al-Khilafah, također povezana s ISIL-om, objavila je fotografiju kojom poziva na napad u Allianz Areni.

Nakon nedavnog terorističkog napada u Moskvi, kada je više napadača ubilo 143 osobe i ranilo njih još 200, sve prijetnje se shvaćaju maksimalno ozbiljno. Tako će danas i sutra po Madridu, uz policijske snage, biti raspoređeno i više od 3000 vojnika koji će se pobrinuti da sve prođe bez incidenata, piše Nacional

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije