Sestra "najvećeg prevaranta u historiji" i njen suprug pronađeni mrtvi

0
AA
Sestra "najvećeg prevaranta u historiji" i njen suprug pronađeni mrtvi
Foto: Hiroko Masuike / Bernard Madoff

Sondra Wiener (87), sestra Bernieja Madoffa, poznatog kao najveći prevarant u historiji, i njen 90-godišnji suprug pronađeni su mrtvi u njihovom domu u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

U saopćenju ureda šerifa okruga Florida Palm Beach navedeno je da je u oboje supružnika pucano iz vatrenog oružja. Postoji mogućnost da je jedan od supružnika ubio drugog i kasnije počinio samoubistvo, no tačan uzrok smrti bit će utvrđen nakon detaljne istrage.

82-godišnji Bernie Madoff, čiji potpis stoji ispod najvećeg slučaja prevare u historiji američke berze Wall Streeta, preminuo je 14. aprila 2021. u saveznom zatvoru Sjeverne Karoline, gdje je služio kaznu.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Madoff, čija je prevara otkrivena tokom globalne ekonomske krize 2008. dok je sa svojom porodicom živio luksuznim životom, osuđen je pred Saveznim sudom na Manhattanu i osuđen na 150 godina zatvora 2009. godine.

Nakon hapšenja Madoffa, koji je iza sebe ostavio 37.000 žrtava iz 136 zemalja, jedan od njegovih sinova, Mark Madoff, koji je radio u istoj kompaniji, počinio je samoubistvo 2010. godine, a njegov drugi sin Andrew Madoff preminuo je od raka 2014. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije