Njemačka: Pronađeno tijelo djevojčice (10)

0
Radiosarajevo.ba
Njemačka: Pronađeno tijelo djevojčice (10)
Foto: EPA-EFE / Njemačka policija - Ilustracija

Ažurirano 6. aprila u 21.20 sati: Nakon demantija njemačke policije o tome da su dječaci učestvovali u ovom zločinu, portal Radiosarajevo.ba mijenja tekst u potpunosti. U prethodnoj verziji ovog teksta stajalo je da su za zločin osumnjičena tri dječaka. Izvinjavamo se čitateljkama i čitateljima portala Radiosarajevo.ba.

U utorak ujutro u 8:45 sati djelatnica Centra za skrb o djeci i mladima St. Josef otkrila je tijelo djevojčice. Kada je tijelo pronađeno, bilo je znakova da je desetogodišnjakinja mrtva već 10 sati.

Policija iz taktičkih razloga 24 sata nije obavijestila javnost o pronalasku tijela, kako bi se lakše prikupili dokazi i kako bi se zaštitila djeca i mladi smješteni u domu. Prema glasnogovorniku policijskog stožera u Gornjoj Frankoniji, autopsija koju je odmah naredio javni tužitelj u Hofu otkrila je dokaze nemara treće strane.

Goran Bregović opisao kako je izveo porodicu iz ratnog Sarajeva i ko mu je pomogao

Goran Bregović opisao kako je izveo porodicu iz ratnog Sarajeva i ko mu je pomogao

Riječ je o već drugom tragičnom ubistvu djeteta u samo nekoliko tjedana. Djevojčicu staru 12 godina ubile su njene vršnjakinje, među kojima i najbolja prijateljica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije